MónTerrassa
La Cecot projecta un increment del 24% en el nombre d’ofertes de feina gestionades durant el segon trimestre
  • CA

Cecot Persona i Treball, que treballa per fomentar la inserció i orientació laboral, els programes de recol·locació i la Responsabilitat Social Empresarial, ha publicat una nova edició de “l’Observatori de l’actualitat laboral” corresponent al segon trimestre del 2021 on analitza els moviments d’ofertes i demandes de feina a la seva borsa de treball i les característiques principals de les necessitats laborals de les empreses.

L’observatori destaca un increment del 24% de les ofertes de feina gestionades per la Borsa de Treball de la Cecot respecte el primer trimestre i un 41% més respecte el mateix període de l’any anterior. Pere Ejarque, responsable d’Intermediació Laboral a la Cecot, argumenta que aquest segon trimestre del 2021 “dona continuïtat al canvi de tendència que vam experimentar en el primer trimestre. Recordem que veníem de tres trimestres continuats de davallada d’ofertes de feina i d’estancament generalitzat per impacte de la pandèmia. Esperem que, malgrat el ritme d’aquest increment sigui moderat, el proper semestre el nombre d’ofertes continuï remuntant”.

L’Àrea Industrial lidera el percentatge més alt d’ofertes de feina generades mitjançant la Borsa de Treball aquest segon trimestre arribant al 28% del total, seguida de prop per l’Àrea d’Administració, amb el 21% d’ofertes gestionades i l’Àrea de Producció que es posiciona en tercer lloc amb el 17% de les ofertes.Les ofertes de l’Àrea Comercial es mantenen el 10% i el 24% restant d’ofertes gestionades es distribueixen en un ventall d’àrees força heterogeni.

L’Observatori recull les principals ocupacions sol·licitades per les empreses i que en el segon trimestre han estat les relatives a electromecànica, manteniment industrial, torneria i soldadura dins l’Àrea Industrial. En el cas d’Administració, les ocupacions més demandades han estat d’auxiliar d’administració –perfil generalista, personal tècnic d’administració i d’administració de personal. Pel que fa a l’Àrea de Producció, els perfils d’operari de producció i de peonatge de producció han suposat el gruix de les demandes en aquest àmbit. I a l’Àrea Comercial els perfils més demandats han estat el de comercial-vendes, en segon lloc personal d’exportació i finalment  personal de màrqueting.  

L’informe publicat per la Cecot destaca que el 33% de les ofertes de feina que ha gestionat durant el segon trimestre del 2021 oferien contractació laboral indefinida, “17 punts percentuals més respecte les dades del mateix període de l’any passat però 15 punts menys respecte del primer trimestre de l’any. La incertesa que projecta encara la situació pandèmica està generant certa cautela entre les empreses a l’hora de plantejar noves contractacions indefinides a tots els sectors d’activitat. Fins i tot en aquells que tradicionalment generen ocupació estable i son menys sensibles a la variabilitat dels períodes estacionals com ho sol ser la indústria”, reflexiona Ejarque.

Baixa el nombre de CVs dels demandants de feina respecte del 1r trimestre de 2021 en un 21%, i augmenta un 4% respecte dels demandants del mateix període de l’any anterior.  

Pel què fa al nivell formatiu de les persones que han buscat feina durant el segon trimestre de l’any a través de Cecot, el 58% dels CVs gestionats han estat de persones amb estudis terciaris (Cicles Formatius de Grau Superior i estudis universitaris).

Per gènere, el 53% dels CVs gestionats a la Borsa el segon trimestre de 2021 han correspost a homes. El 47% restant, a dones. En relació a la distribució per edat de les persones que han gestionat el CV a la Borsa de Treball de la Cecot destaca el 40% de persones en la franja d’entre 16 i 29 anys i un 33% en la franja d’entre 30 i 44 anys. Per tant, podem dir que el 73% dels CV rebuts pertanyen a persones menors de 45 anys.

Descarregueu aquí el document de l’Observatori Laboral número 38.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa