MónTerrassa
La 2a edició de Cicle Vallès Industrial impulsa la innovació d’empreses
  • CA

La segona edició de Cicle Vallès Industrial ha arrencat aquest dijous 28 d’abril per impulsar la innovació de les empreses en el nou context mundial marcat per les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, l’augment de preus de l’energia i els carburants i l’escassetat de matèries primeres. Organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), el cicle consta de set sessions entre els mesos d’abril i juny, i té l’objectiu d’oferir nous recursos de suport i un espai de reflexió i eines per poder avançar en el nou context mundial.

Aquest migdia s’ha celebrat la primera sessió del Cicle, que ha comptat amb una primera ponència de Xavier Ferràs, Doctor en Economia i empresa per la UB i professor titular del Departament d’operacions, Innovació i Data Sciences a ESADE. Hi han participat també el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i el conseller de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Xavier Garcés, i ha comptat amb l’assistència de representats d’entitats i agents socioeconòmics. La sessió s’ha desenvolupat en format híbrid a la seu comarcal i en streaming. L’han seguida una cinquantena de persones.

Ferràs ha destacat la importància de la innovació per atraure idees noves, millors i més eficients pel desenvolupament empresarial de Catalunya i Espanya. En aquest sentit, ha posat èmfasi en l’escassa inversió en tecnologia, fet que provoca estar a la cua pel que fa al coneixement científic i tecnològic. Concretament, a Catalunya només es destina un 1,5% de recursos a aquest apartat mentre que l’objectiu per al 2020 a tota la UE era del 3,5%.

Ferràs recomana intervenir en el sector industrial des de tots els agents implicats, públics i privats, per tal d’orientar les empreses a ser més competitives en qualsevol aspecte i sobretot en el tecnològic. Les idees disruptives sovint aporten canvis positius i fan avançar, millorar i adaptar-se a la nova globalització. Concepte aquest que actualment el defineix com a atracció de tot allò tecnològic.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez ha assegurat que “ens preocupa molt el cicle econòmic al que estem assistint i hem de poder fer una diagnosi de les diferents situacions i factors per poder saber quines receptes podem aplicar”. Giménez ha fet referència al nou context mundial incidint en les conseqüències de la Guerra d’Ucraïna, la pujada de l’IPC o els problemes de subministrament de moltes empreses, a més dels preus de l’energia i els carburants.

Calendari del cicle Vallès Industrial

El calendari complert del cicle es pot consultar en aquest enllaç. La propera sessió és el dijous 5 de maig amb el títol “NEXT GENERATION EU: Presentació i acompanyament a les convocatòries de suport a la innovació i sostenibilitat”. A la sessió es podran conèixer en detall les properes convocatòries en àmbits com la innovació i la sostenibilitat del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR), a càrrec de Joan Plana d’ASET Consultoria: ACTIVA-Financiación · Plans d’Innovació i Sostenibilitat (IDi).

Per participar a la sessió és necessari inscriure’s prèviament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa