MónTerrassa
Josep de C. Torrella, Premi Cambra 2022 al Lideratge Empresarial
  • CA

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha atorgat el Premi Cambra 2022 al Lideratge Empresarial a Josep de C. Torrella Cascante, president i fundador de Torrella Ingeniería. El Comitè Executiu de l’entitat, per delegació del Plenari, ha decidit reconèixer a Torrella per la seva activitat empresarial directa i per la seva contribució a l’enginyeria industrial analitzada i aplicada en favor de l’eficiència de les empreses, i reconeixent també els seus mèrits acadèmics.

L’any 1959, Josep de C. Torrella, Doctor Enginyer Industrial, va fundar el despatx professional d’enginyeria i arquitectura Torrella l’any 1959, que posteriorment esdevindria una de les primeres empreses de consultoria professional independent del país. A més, és soci fundador i conseller d’Ingest, Ingeniería y Gestión, promoguda pel Banc Industrial de Catalunya, i membre fundador de l’Associació d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria Independents de Catalunya (ASINCA).

Avui dia, a l’empresa hi coincideixen “3 generacions de la família treballant de forma simultània, colze a colze amb un equip humà altament qualificat i amb una trajectòria consolidada en enginyeria i arquitectura”, exposa la Cambra de Terrassa en un comunicat. “Així, la companyia s’adapta dia a dia a les exigències del mercat, amb una vocació de servei integral al client, i d’innovació constant. La fidelització dels clients és un fet: el 95% dels seus clients repeteixen amb nous encàrrecs”, conclouen.

Josep de C. Torrella | Cambra de Terrassa

Compaginant la feina a l’empresa amb la docència

Torrella va compaginar la seva activitat a la companyia amb la docència com a Catedràtic de Construcció i Arquitectura Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va ser cap del Departament d’Enginyeria de la Construcció a la mateixa universitat i fou condecorat amb la medalla de plata de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona. La Cambra remarca que va ser membre fundador de la Universitat Internacional de Catalunya, i que durant tota la seva trajectòria acadèmica ha dirigit diferents tesis doctorals i projectes de final de carrera.

Josep de C. Torrella ha estat reconegut amb la medalla Francesc Macià per part de la Generalitat de Catalunya i guanyador dels Premis Bonaplata en Projectes Industrials en les edicions de 1993, 1996 i 2001. Va rebre una Menció Especial en els Premis 150 anys dels Enginyers Industrials (COEIC). Al llarg de la seva trajectòria s’ha ocupat del disseny, enginyeria i l’arquitectura de grans edificis industrials, com ara la seu de Samsung a L’Hospitalet de Llobregat, Condicionament i Docks, del Gremi de Fabricants de Sabadell, un pàrquing per a 20.000 vehicles al magatzem del Port de Barcelona, l’edifici DFactory del Consorci de la Zona Franca o l’Edifici Kinesia, del Grupo Puig a Vacarisses, entre d’altres grans projectes.

Lliurament de Premis al Teatre de la Passió d’Olesa

El lliurament es farà en el marc d’un acte relacional al Teatre de la Passió d’Olesa, el proper dijous 14 de juliol a les 19h. Els premis tenen com a repte combinar tres elements clau dels valors que aporta l’entitat: el reconeixement als mèrits empresarials en diferents facetes, la creació d’un espai relacional per al teixit empresarial i reivindicar els interessos generals de les empreses del territori per al foment de l’activitat econòmica en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa