MónTerrassa
Jornada inaugural de l’ecobotiga cooperativa L’Egarenca
L'Egarenca
L’Egarenca | L’Egarenca

!--akiadsense-->

El proper divendres 11 de maig, a les 19h, s’inaugura oficialment la botiga de consum responsable l’Egarenca. Per celebrar-ho, tindrà lloc una taula rodona sobre consum agroecològic, seguida d’un sopar de germanor. L’acte es farà a la seu de la botiga al carrer del Nord, 105.

La taula rodona “Les botigues cooperatives i el canvi d’escala en el cooperativisme de consum ecològic. Reptes del nou model” comptarà amb la participació de: Queviure (distribuïdora cooperativa); La Magrana Vallesana (botiga cooperativa de Granollers); i 3 Quarteres (producció d’horta agroecològica). Posteriorment, es farà un tastet de productes ecològics i artesans.

L’ecobotiga Egarenca és un espai que han creat més d’una cinquantena de famílies, preocupades pel seu consum alimentari. Sota la consciència de l’actual model de consum, l’Egarenca aposta per la producció de proximitat, que fomenta i dinamitza les economies locals, repartint i fixant la riquesa al territori. Per aquest motiu compren directament als pagesos les fruites i verdures, mirant d’evitar el màxim d’intermediaris, per tal que el benefici vagi a parar als productors i garantir la viabilitat econòmica de les petites explotacions agrícoles i construir relacions de proximitat. La resta de proveïdors es situen dintre del comerç just i la producció ecològica.

La gamma de productes inclou: fruita i verdura fresca; pa; ous; llet i formatges; productes vegans; cervesa, vins i caves; sucs i líquids; farines, arròs i pasta; productes de rebost: olives, melmelades, cigrons, mongetes, etc; cafè i te; pollastre, vedella, xai; i molts productes més que anem ampliant amb el temps i amb nous proveïdors. Les comandes es fan on-line i es van a buscar a l’Egarenca els dies i horaris en què està oberta, on també es trobaran productes d’estoc. Per fer comandes s’ha de ser soci/a, aportant als fons comú un capital social. Aquests diners es retornen si es decideix marxar.

Nou comentari

Comparteix