MónTerrassa
Joan F. Fondevila, nou president de la Societat Catalana de Comunicació
  • CA

El doctor Joan Francesc Fondevila Gascón ha estat escollit com a nou president de la Societat Catalana de Comunicació de l’Institut d’Estudis Catalans (SCC-IEC), després de guanyar les eleccions celebrades el passat 22 de novembre. El director del Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE), catedràtic i professor d’Universitat, es converteix en el primer terrassenc de la història en dirigir aquesta prestigiosa institució.

“Estic emocionat i feliç per haver assolit aquesta nova fita, i, com sempre en les activitats que desenvolupo, m’hi dedicaré en cos i ànima”, ha manifestat Fondevila, que presidirà la màxima autoritat científica en la matèria a Catalunya, equivalent a la Reial Acadèmia Espanyola. L’entitat representa totes les universitats de parla catalana, conrea els estudis que impulsen la comunicació social i n’estén el coneixement.

Potenciar la internacionalització de l’IEC

La SCC pertany a la Secció de Filosofia i Ciències Socials (una de les cinc seccions existents), on també s’encabeixen Sociologia, Economia, Jurídics, Ordenació del Territori, Filosofia, Geografia, Pedagogia i la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana. Les seccions són grans unitats temàtiques, que organitzen la recerca. Les altres quatre seccions són la Històrico-Arqueològica, la de Ciències Biològiques, la de Ciències i Tecnologia i la Filològica.

El programa de Fondevila se centra a potenciar la internacionalització de la SCC-IEC (esdeveniments i articles científics a la revista indexada “Comunicació: revista de recerca i d’anàlisi”), les relacions amb altres organismes i la descentralització (món professional de la comunicació, universitats i recerca) i la difusió (mitjans de comunicació i xarxes socials, estudiants de grau i postgrau de Comunicació), tot incloent l’impuls de projectes diversos.

Fondevila, que, a més de Blanquerna-URL, també és professor i investigador a Escola Universitària Mediterrani-Universitat de Girona, Euncet Business School-Universitat Politècnica de Catalunya, EAE Business School, Universitat Pompeu Fabra i altres centres, estarà acompanyat a la Junta directiva per la vicepresidenta Amparo Huertas (Universitat Autònoma de Barcelona), el secretari Joaquim Marqués (EAE Business School), el tresorer Marc Compte (Universitat Oberta de Catalunya) i el vocal Lluís Codina (Universitat Pompeu Fabra). “Estic obert a les idees i els suggeriments que puguin ajudar a optimitzar l’activitat de la institució”, indica Fondevila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa