MónTerrassa
Indústria assegura a PIMEC més recursos per a les pimes industrials en pròximes convocatòries
  • CA

PIMEC ha celebrat la nova línia d’ajuts a la innovació i la sostenibilitat de la indústria manufacturera, impulsada pel Ministeri d’Indústria a través dels Fons Next Generation EU, ja que beneficiarà majoritàriament les pimes del sector industrial. Durant una reunió virtual, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha manifestat al secretari general d’Indústria, Raül Blanco, el seu neguit i preocupació, ja que la data límit per a la sol·licitud és el 26 d’agost, després que l’anterior línia d’ajuts per a Indústria 4.0 acabi justament avui. Per això, la patronal ha demanat ampliar la convocatòria, fet pel qual des del Ministeri d’Indústria s’han compromès a fer  arribar més recursos a les pimes industrials a les pròximes convocatòries que hi hagi a partir del proper trimestre.

Al llarg de la trobada, el president de PIMEC ha destacat la voluntat de transparència i col·laboració del Ministeri i ha refermat la col·laboració amb PIMEC per a fer arribar els recursos NGEU a totes les pimes catalanes.

Per part seva, Raül Blanco ha explicat que, “desafortunadament, no s’han pogut publicar les convocatòries abans perquè estaven subjectes a l’aprovació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”, i ha mostrat la disponibilitat del Ministeri a l’hora de informar i ajudar al màxim nombre de pimes industrials. Així mateix, ha dit que “no és possible el seu retard, ja que impediria llavors l’execució del pressupost compromès en aquest pla” i ha anunciat que es preveu que el 2022 i 2023 les convocatòries tinguin major dotació pressupostària i es publiquin en la primera meitat de l’any. “Els treballs per refermar la recuperació de la indústria no s’aturen a l’agost i mantindran el seu avenç setmana a setmana amb la publicació de noves convocatòries”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa