MónTerrassa
Impuls de l’Ajuntament i Leitat per accelarar la Indústria 4.0 a Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa i el Centre Tecnològic Leitat, amb la col·laboració de Lead to Change, han creat Fast Impact, un programa d’assessorament a empreses. Aquest pretén impulsar i accelerar l’adopció de tecnologies relacionades amb la indústria 4.0, treballant des d’una aproximació diferent per tal de difondre, facilitar i donar suport en la incorporació d’aquestes tecnologies dins dels diferents models de negoci.

El programa Fast Impact contribuirà a ajudar a les empreses a determinar el seu cicle de vida d’adopció tecnològica per tal de poder-ne accelerar la seva implementació. Ofereix una proposta individualitzada des d’una doble aproximació, la tecnològica i la del Management, per maximitzar l’impacte reduint el temps entre les diferents fases del procés. Tot això, amb l’objectiu final d’aconseguir que les empreses de la ciutat que hi participin puguin millorar la seva competitivitat a partir de l’aplicació de tecnologies 4.0 en els seus processos productius, generar activitat econòmica al voltant de la indústria 4.0 i la creació i consolidació de nous llocs de treball qualificats.

Per al regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn, “aquest nou programa que impulsem des de l’Ajuntament i el Leitat vol ajudar a les empreses a implantar noves tecnologies en els seus processos industrials i a obtenir resultats satisfactoris tangibles a curt termini. Volem acompanyar-les a passar de la teoria a la pràctica”. Per fer-ho, el programa oferirà a un màxim de 7 empreses la possibilitat de gaudir de 50 hores d’acompanyament i mentoratge personalitzat per part de consultors especialistes en la tecnologia 4.0 que l’empresa vulgui adoptar, ja sigui en l’àmbit productiu o bé en l’àmbit del management, i subvencionat al 100%. Les empreses podran escollir, segons les seves necessitats, entre tres categories en les que distribuir la borsa d’hores.

El termini de presentació de sol·licituds va començar el passat 6 de setembre i finalitzarà el proper 21 de setembre. Les empreses interessades en participar al programa podran presentar una única candidatura al web del servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa. S’hi poden inscriure aquelles empreses amb un mínim de 2 anys d’activitat des de la seva constitució, que la seva activitat principal sigui industrial o associada a la indústria, que tingui un o més reptes tecnològics relacionats amb l’adopció de tecnologies 4.0, i que cada repte tecnològic estigui alineat amb, almenys, un ODS. Les candidatures que resultin seleccionades es donaran a conèixer el proper 22 d’octubre.

Podeu consultar les bases del programa clicant aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa