MónTerrassa
L’impacte de la reforma laboral a l’economia preocupa PIMEC
  • CA

La patronal PIMEC es mostra preocupada per l’impacte que pugui tenir la reforma laboral en la reactivació i la recuperació de l’economia. Josep Ginesta, secretari general de PIMEC, ha exposat la preocupació de la patronal en una roda de premsa telemàtica per valorar les dades de l’atur corresponents al mes d’octubre de 2021.

“Valorem positivament les dades d’atur perquè expressen que ens estem reactivant, però ens preocupa l’impacte que la reforma laboral pugui tenir en la recuperació”, ha afirmat Ginesta. L’octubre ha registrat 377.960 persones aturades a Catalunya; 510 menys respecte el setembre, una xifra que demostra que continua la reducció de l’atur iniciada al març. En aquest sentit, el secretari ha afirmat que “les dades de l’atur milloren”, però li preocupa “com s’acabarà materialitzant la reforma laboral i l’impacte que aquesta pot tenir en la reactivació i la recuperació de l’economia”. Valoren positivament l’acord i el consens, però son escèptics amb alguns dels continguts que s’han situat a la proposta: “Cal una reforma més integral del mercat de treball, amb mirada de futur i centrada en els reptes que tenim per fer competitiva la nostra economia, i no amb mirades de rancúnia cap al passat”.

D’altra banda, Ginesta ha demanat millorar les polítiques actives i passives d’ocupació i altres elements de context per modernitzar el mercat de treball, revisant la contractació laboral i acabant amb la dualitat. En aquest sentit, la proposta de PIMEC és la d’una revisió integral del mercat de treball, i “no només de drets i deures”. I ha recordat que les empreses segueixen patint un trencament de la cadena dels subministraments, així com un elevat preu de les matèries primeres.

Per part seva, la directora de l’Àrea de Treball de PIMEC, Sílvia Miró, ha parlat del perfil de les persones en situació d’atur: “Per gènere, hi ha 161.958 homes i 216.002 dones. Sobre l’atur juvenil, ha destacat que hi ha 22.322 persones en situació d’atur menors de 25 anys, 1.130 més que al setembre, “dada que indica que el col·lectiu jove evoluciona millor en termes interanuals que el general de la població, però que augmenta l’atur juvenil respecte del mes anterior”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa