MónTerrassa
El Gremi de Transport demana frenar la pujada dels preus dels carburants
  • CA

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya demana mesures per pal·liar i frenar l’increment del preu dels carburants. Així ho ha anunciat el Gremi en un comunicat, on ha exposat que així ho sol·licitarà a la reunió que mantindrà la Ministra de Transports amb les principals associacions nacionals de transportistes en pròxims dies. També exigiran la immediata posada en marxa del Pla Nacional de mesures en el qual està treballant el Govern per a respondre a l’impacte econòmic per la crisi d’Ucraïna. El comunicat és el següent:

“El Gremi de Transports i Logística de Catalunya, en condició de membre de FENADISMER, juntament amb les restants associacions que componen el Comitè Nacional de Transport per Carretera venen advertint de l’escalada exponencial dels preus de les energies que sofreix el nostre país, agreujada en les últimes setmanes per la situació bèl·lica que es viu a nivell internacional després de la invasió russa d’Ucraïna. Una situació que està posant a milers d’autònoms i petites empreses en una situació crítica, que de romandre en el temps, abocarà a la desaparició de bona part del teixit empresarial a Catalunya i a Espanya.

Pel que fa al sector del transport per carretera, la situació s’ha fet insostenible per l’increment imparable i diari del preu dels carburants, que en l’actualitat ja representa més del 50% dels costos d’explotació de l’activitat, sense que en aquestes circumstàncies d’absoluta volatilitat i, d’alteració irracional del mercat dels carburants, els transportistes puguin repercutir aquestes pujades.

Aquestes circumstàncies han generat que molts transportistes s’hagin vist obligats a paralitzar la seva activitat davant la impossibilitat de ni tan sols cobrir els seus costos, per la qual cosa, de no adoptar-se solucions immediates per part del Govern, a curt termini la situació pot comportar el col·lapse total de l’activitat del transport de mercaderies per carretera al nostre país.

Per tot això, de cara a l’aturada anunciada per a dilluns 14 per una plataforma de transportistes, l’Assemblea General de FENADISMER, reunida aquest divendres, ha acordat demanar que es respecti a aquells transportistes que voluntàriament vulguin adherir-se al mateix per considerar que en les actuals circumstàncies econòmiques no poden continuar treballant, respectant així mateix a aquells transportistes que optin per continuar prestant la seva activitat.

En tot cas, de cara a la reunió que mantindrà la Ministra de Transports amb les principals associacions nacionals de transportistes en pròxims dies, els membres de FENADISMER exigiran la immediata posada en marxa del Pla Nacional de mesures en el qual està treballant el Govern per a respondre a l’impacte econòmic per la crisi d’Ucraïna, entre altres, les relatives a pal·liar i frenar l’increment del preu dels carburants, segons han anunciat aquests últims dies”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa