MónTerrassa
Front comú del Bages i el Vallès per exigir les millores pendents a l’R4
  • CA

El Consell Comarcal del Bages, el Consorci Viari de la Catalunya Central, l’Ajuntament de Manresa i la plataforma Fem Vallès han acordat anar a l’una per exigir al govern espanyol que executi les millores pendents de la línia R4 de Rodalies. A través d’un comunicat conjunt, asseguren que cal actuar amb urgència. Denuncien que la línia, una de les més transitades de Catalunya, amb una mitjana de 134.000 viatgers al dia, presenta problemes relacionats amb la seguretat, la rapidesa i la falta d’inversions.

Segons manifesten, el front comú entre el Vallès i el Bages és fruit de diferents contactes mantinguts entre la societat civil i els representants polítics. Amb la voluntat d’assolir les millores, anuncien que establiran contacte amb els governs espanyol i català. Entre les reivindicacions, afegeixen, hi ha escurçar el temps de trajecte entre Manresa i Barcelona a menys de 50 minuts; i que la Generalitat tingui un Pla de Rodalies propi.

En paral·lel, han anunciat que engegaran un grup de treball per elaborar el conjunt de propostes, amb intenció de presentar-les al setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa