MónTerrassa
Francesc Roca pren el relleu a Josep Armengol al capdavant de la presidència de l’Institut Industrial
  • CA

Francesc Roca i Llongueras va ser escollit ahir al vespre, en única candidatura presentada en el procés electoral, president de l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil en substitució de Josep Armengol, qui ha ocupat el càrrec durant els darrers vuit anys i que deixarà de formar part de la Junta Directiva als seus setanta-vuit anys d’edat. El nou president ha estat ratificat per unanimitat en el curs de l’Assemblea General Extraordinària, celebrada dimarts 22 de juny, a la seu de l’entitat.

Francesc Roca, nascut a Matadepera l’any 1973, compta amb coneixements tècnics i un postgrau en administració i direcció d’empreses, és també tècnic intermig en prevenció de riscos laborals i ha desenvolupat pràcticament tota la seva activitat professional i expertesa en l’empresa familiar del sector tèxtil especialitzada en tints, acabats, tractaments i blanqueig sobre tot tipus de teixits de polièster, lli, cotó i tapisseria. És membre de la Junta de l’Institut, com a vocal, en representació de l’empresa  local Tint Finish SA des del 17 de maig de l’any 2011.

En altres entorns institucionals, Roca representa l’Institut Industrial a la Junta Directiva i és membre de la Junta Directiva del Centre Tecnològic Leitat i de la Fundació Institut Industrial.

Línia de treball de l’actual Junta

En la seva primera intervenció com a president de l’Institut Industrial, Roca ha dirigit unes paraules d’agraïment a tota la tasca desenvolupada per Josep Armengol al capdavant del gremi precisament  “en una dècada castigada per factors macroeconòmics que poc tenen a veure amb la gestió, ja de per sí gens fàcil, d’una empresa tèxtil. A la crisi global que arrosseguem des del 2008 hem de sumar la malaurada pandèmia, la falta de matèries primeres i els corresponents increments de preus i, més recentment, el canvi del sistema energètic amb increments de preus del gas i de l’electricitat que impacten directament en la nostra activitat. Malgrat tot el context, la Junta anterior heu portat el gremi fins a dia d’avui amb il·lusió i molta dedicació que us agraeixo personalment. Voldria comptar amb el vostre suport per poder continuar el canvi que heu iniciat”.

La nova Junta de l’Institut Industrial es marca el repte de posar en valor la pertinença al Gremi Tèxtil i esdevenir “el referent de les empreses del sector per a qualsevol dubte, necessitat o acompanyament”, explica Roca qui concreta “volem esdevenir la finestreta única on les empreses i professionals del tèxtil es dirigeixen per cercar qualsevol informació o servei que els pugui ajudar en la seva activitat i que, en molts casos, per si soles o de manera individual és més complicat d’assolir”.

Per fer-ho efectiu, Roca va exposar durant l’assemblea la necessitat d’emfatitzar el treball conjunt amb el Centre Tecnològic Leitat i l’AEI Tèxtils “que van néixer aquí, en el marc de les juntes directives de l’Institut Industrial i que ara volen soles” per tal d’oferir serveis específics als agremiats com ara suport en projectes europeus, ajuts a la innovació, estudis o certificacions. També va destacar una col·laboració més intensa amb Intexter i Centres de Formació Professional per recolzar el futur de l’activitat empresarial i la formació contínua de les persones que actualment treballen en el sector.

Una altra de les línies d’actuació que Roca va destacar va ser la de “treballar en grups de compra, de materials o de serveis comuns perquè la majoria d’agremiats se’n pugui beneficiar. Compres associades a tubs, plàstics, energies, fils, transports, gestió de residus, etc.”.

“L’any 2023 aquesta institució celebrarà els seus 150 anys d’història i continuarem impulsant el sector i ajudant les empreses a mantenir i incrementar la seva activitat”, conclou Roca.

Relació dels membres de la nova Junta Directiva:

  • Francesc Roca – President  (FINISH, SA)
  • Núria Aurell –  Vicepresidenta 1a (AGATEX, S.L.)
  • Joan Ginestà – Vicepresident 2n (MARINA TEXTIL S.L.)
  • Sergi Artigas – Secretari (LEITAT TECHNOLOGICAL CENTER)
  • Ricard Cima – Tresorer (E CIMA, S.A.U.)
  • Jordi Ubach – Vocal (PONSFIL, S.A.)
  • Ariadna Detrell – Vocal (AEI TÈXTILS)
  • Joaquim Badrinas – Vocal (FINSA)
  • Anna Bosch – Vocal (MALLTEX S.A.)
  • Ramon Caus – Vocal (RAMON CAUS S.A.)
  • Ninna Torres – Vocal (PANONA IMPORT S.L.)
  • Toni Millán – Vocal (GEISA FABRICS S.L.)
  • Pepe García – Vocal (FOLGAROLAS TÈXTIL S.A.)
  • Oriol Alba – Secretari general (CECOT)
  • Rosa M. Roca – Coordinadora (INSTITUT INDUSTRIAL – GREMI TÈXTIL)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa