MónTerrassa
L’estiu acaba amb un augment de les xifres de l’atur a Terrassa
  • CA

El final de l’estiu porta males notícies a Terrassa: Les xifres de l’atur augmenten i se situen a 12.852 persones sense feina el mes d’agost a la ciutat, segons apunten les dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya. Aquesta dada suposa un augment de 229 persones desocupades més que el mes de juliol.

Aquest és l’augment més significatiu de l’atur en el que portem d’any, amb la qual s’evidencia una tendència a l’alça a la ciutat, després que el mes de juliol també augmentessin les xifres de manera significativa (187 persones més respecte el mes de juny). Tot i així, respecte l’agost l’any passat, la variació interanual és de 1.271 persones desocupades menys.

Les xifres de l’atur també augmenten a tota Catalunya

Pel que fa al conjunt de Catalunya, l’atur continua pujant i l’agost es tanca amb 9.554 desocupats més que al juliol, un 2,8% més. Així, el nombre total d’aturats és de 350.945, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social, i segueix la dinàmica de pujada que va iniciar al juliol.

Ara bé, en comparació amb l’agost de l’any passat, el nombre de desocupats ha caigut en 40.183 persones, un descens del 10,3%. De fet, la xifra d’aturats de l’agost se situa en els nivells més baixos en aquest mes des del 2008 i, per tant, es tracta d’una xifra històricament baixa.

Pel que fa a ocupació, a Catalunya les afiliacions de treballadors han baixat en 57.768 persones (-1,58%) respecte del juliol, segons les dades del Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social.

L’atur puja en més de 40.000 persones desocupades al conjunt de l’Estat

En el conjunt de l’Estat, l’atur ha pujat a l’agost en 40.428 persones, el que suposa un 1,40% més que al juliol, fins als 2.924.240 desocupats. Així, tot i la tendència a l’alça –que va iniciar-se al juliol després de pràcticament més d’un any de baixada-, el nombre d’aturats s’ha mantingut per sota del llindar dels tres milions de desocupats.

En comparació amb l’agost de l’any passat, a l’Estat hi ha 409.675 persones menys a l’atur (-12,3%). Igual que a Catalunya, la xifra absoluta de persones sense feina en un mes d’agost s’ha situat als nivells del 2008.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa