MónTerrassa
L’ESEIAAT porta conferències d’actualitat econòmica pels seus 120 anys

La celebració dels 120 anys d’enginyeria a Terrassa porta a la ciutat egarenca conferències amb expertes i expertes que tracten temes candents de l’actualitat tecnològica, social i econòmica. Desprès de la classe de Ramon López de Mántaras sobre intel·ligència artificial, és el torn de Pere Mas i Jordi Martí, que parlaran de les alternatives a la proposta actual d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat i sobre com enfrontar-s’hi a l’especulació dels mercats financers amb l’enginyeria, el proper 23 de març a les 15:30h i a les 16:45h a la sala d’actes de la universitat (carrer Colom, 1).

Per una bada, l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat ha esdevingut un tema amb important repercussions polítiques i mediàtiques. Més enllà de la polèmica, Pere Mas Mir explicarà als estudiants de Terrassa per què i com es proposa l’ampliació de l’aeroport. Mas repassarà les problemàtiques que han existit a cada gran projecte d’ampliació, el posicionament de l’aeroport el 2019, el seu nivell de congestió, l’impacte de la crisi de la Covid i el procés de recuperació, el pensament racional darrera del projecte proposat per AENA, les avantatges i riscos del projecte, i també explicarà les solucions alternatives per a Barcelona i Catalunya.

Per altra banda, “la borsa i els mercats financers són espais on el resultat de les companyies no importa, tan sols importen els interessos dels diners professionals, que mou la cotització dels actius en benefici propi”, expliquen en un comunicat. En aquest sentit, Martí explicarà com es realitza la manipulació professional en mercats financers i com enfrontar-s’hi des d’un punt de vista de futurs enginyers i enginyeres.

Pere Mas Mir, enginyer industrial per la UPC, és director d’ALG Indra. Mas Mir és un professional amb àmplia experiència en consultoria estratègica. Treballa des de l’any 2008 a ALG’Indra prestant serveis de consultoria empresarial en els sectors de Transport, Infraestructures i Logística. Compta amb una àmplia experiència en el desenvolupament d’una gran varietat de projectes de consultoria empresarial, des de la seva definició estratègica (pla de negoci, posicionament competitiu, procés de due diligence, rotació de l’empresa, model operatiu, informe pericial…) fins a la seva implementació.

Jordi Martí és enginyer industrial per l’ESEIAAT-UPC, Màster en Gestió de Qualitat (ICT-UPC), MBA Esade i European Financial Advisor per l’Abat Oliba. Al llarg de la seva carrera ha treballat com a consultor de grans empreses, com a responsable d’implantació SAP a Novartis i Sandoz España i com a Demand Manager Espanya a Novartis. L’any 1999 va començar a dedicar-se temps parcial a inversions financeres i al 2009 ans va dedicar a temps complet a la creació d’empreses, a la inversió en productes financers i a la gestió del patrimoni familiar. Al 2018 va participant com a Cap d’estudis i professor al Reality (Traders, La Factoría). Ara dedica una part rellevant a formar futurs inversors.

Nou comentari

Comparteix