MónTerrassa
Empreses de l’audiovisual demanen allargar el Decret d’Alarma
  • CA

Més de 500 empreses del sector audiovisual de Catalunya i d’Espanya han signat un manifest en el qual demanen allargar la causa de força major per prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i ajornar el pagament d’impostos.

Aquestes són dos de les sis propostes que han plasmat en el document, que també ha recollit agilitzar els tràmits previstos en la Llei de Contractes del Sector Públic per a la certificació d’obra o aprovació del servei realitzat i un accés àgil i efectiu al crèdit amb garantia del 100% de l’Estat, ha informat l’Associació Catalana de Professionals de l’Audiovisual (APAC) en un comunicat. Han exigit que es permeti el cessament d’activitat per a tots els autònoms que hagin vist reduïda la seva activitat en més de 30% de facturació, respecte als sis mesos anteriors, i que les ajudes s’estenguin a les empreses que tinguin una vinculació directa o indirecta amb els sectors de la cultura, el turisme o la celebració d’esdeveniments.

Aquest manifest l’han signat per a demanar mesures encaminades a “evitar la destrucció de llocs de treball”, ja que consideren que posa en risc al conjunt d’empreses del sector, ja que preveuen ser els últims a sortir de la crisi provocada pel coronavirus. Han justificat la presentació de l’escrit perquè les mesures plantejades des del govern espanyol “no són clares i no s’ajusten” a les necessitats específiques d’aquest àmbit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa