MónTerrassa
El teixit empresarial exigeix inversions per afrontar la sequera

Organitzacions empresarials, entre elles la patronal Cecot, han exigit el Govern de la Generalitat més inversions per incrementar la producció d’aigua i fer front a la sequera. Critiquen que l’executiu hagi tirat endavant un decret llei de sequera que “recull sancions en lloc d’aportar solucions” i que “arriba tard i malament”. Reclamen que, en context d’emergència climàtica com aquest, s’inverteixi per actuacions d’emergència per fer més resilient l’abastament.

Les entitats critiquen que les inversions que es van dur a terme per incrementar la disponibilitat de recursos hídrics amb la sequera dels anys 2007 i 2008 es vagin paralitzar després de la inauguració de la dessalinitzadora del Prat l’any 2009: “Han estat catorze anys on a més de sequera hidrològica hem patit la sequera d’inversions en les infraestructures del cicle de l’aigua”, lamenten.

I per aquest motiu, les organitzacions critiquen que aquest nou decret “es centra en regular les sancions als ajuntaments que incompleixin les dotacions, però no recull ni una sola inversió que millori o reverteixi la situació”.

L’impacte econòmic de les restriccions d’aigua

En aquest sentit, les organitzacions empresarials es mostren preocupades per l’impacte econòmic de les restriccions d’aigua. “Indústries que hauran d’aturar la seva activitat. Explotacions agrícoles que hauran de deixar de regar. Municipis amb una potent activitat turística que hauran de conviure amb les restriccions d’aigua”.

Afirmen que les empreses ja han integrat en la seva gestió la limitació en l’ús de l’aigua en els seus processos productius, i ara, exigeixen al Govern “un compromís ferm en l’execució d’infraestructures del cicle de l’aigua i la necessitat d’un concert social per l’aigua en el marc del diàleg amb agents socioeconòmics”.

Entitats que exigeixen inversions per afrontar la sequera

Entre aquestes entitats es troba l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, l’Associació d’Empreses de Ripollet, Cerdanyola Empresarial, CIESC, la Federació Empresarial del Gran Penedès, Sant Cugat Empresarial, la Unió Empresarial de l’Anoia i la Unió Empresarial Intersectorial, apart de Cecot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa