MónTerrassa
Els empresaris abandonen els despatxos i es concentren a l’autopista

Els empresaris de Terrassa i de municipis pels que ha de transcórrer el Quart Cinturó (conegut també com a B-40, Ronda Vallès i Autovia Orbital) han decidit abandonar els despatxos i concentrar-se a l’autopista, en un tram en obres que sembla un Scalèxtric, a la zona de Can Trias on la via comença a anar soterrada per evitar l’impacte en el barri. I en l’únic tram que funciona, fins el Pla del Bonaire de la capital egarenca.

Fart d’anys i panys de moviments de terres, de terminis que no serveixen per res, de manca d’inversió al IV Cinturó

El teixit empresarial de part de les comarques del Vallès Occidental i del Baix Llobregat n’està fart d’anys i panys de moviments de terres, de terminis que no serveixen per res, de manca d’inversió, de deixadesa per part del govern d’Espanya, quan manava el PP i quan mana el PSOE. Les obres semblen les de la Seu, que s’eternitzaven. Els empresaris ja han perdut la paciència pels incompliments sistemàtics per connectar Terrassa amb Abrera per la B-40 i han fet un acte reivindicatiu i poc habitual.

Només 6,2 quilòmetres però sembla un impossible

Reclamen la finalització ja de les obres que han de connectar els 6,2 km que separen Viladecavalls i Olesa de Montserrat i donar per finalitzat el Terrassa-Abrera, després de més de tretze anys des de l’inici de les obres. Una nova autopista que veuien clau pel desenvolupament en els anys vinents. El IV Cinturó portaria sense fer volta a la N2, i enllaçaria amb una via comercial bàsica entre Barcelona i Madrid, i obriria les portes a transaccions més ràpides amb les comarque de platja del centre i del Sud de Catalunya, amb les de part de l’interior i fins i tot amb Saragossa.

Un centenar de representants empresarials i institucionals d’unes 40 organitzacions, gremis i associacions

Un centenar de representants empresarials i institucionals d’unes 40 organitzacions, gremis i associacions de les comarques afectades s’han concentrat al tram Terrassa-Abrera de l’autovia B-40 per exigir la finalització de la infraestructura després de 15 anys pressupostada als PGE, 13 anys des de l’inici de les obres i els incompliments amb les dades de finalització de fins a cinc Ministres de Foment diferents. El juny 2021 el Consell de Ministres autoritza el modificat 2, pendent de resolució del tram Viladecavalls-Olesa del IV Cinturó provocant un nou incompliment en el calendari de l’obra, amb una partida pressupostària de només 9,6 milions d’euros fixada als Pressupostos Generals de l’Estat 2022.

L’acte central ha estat el desplegament de la pancarta i la lectura del Manifest Empresarial a càrrec de la presidenta del Cercle Cecot de Joves Empresaris, Ninna Torres: “Amb aquesta concentració empresarial a peu d’obra de la B-40 estem canalitzant una queixa creixent en els sectors productius per tornar a reclamar a l’actual Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana una data concreta de finalització del tram Terrassa-Abrera, un compromís ferm i una promesa creïble per a les empreses, entitats i ciutadans que vivim i treballem al territori”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa