MónTerrassa
Eines de País defensa la delegació de Sant Cugat de la Cambra de Comerç de Terrassa
  • CA

La Delegació de Sant Cugat-Rubí-Castellbisbal de la Cambra de Comerç de Terrassa corre perill d’abaixar la persiana de forma imminent, segons ha pogut saber Món Terrassa. Un tancament contra el qual ja hi ha reacció: “Defensarem a fons la Delegació de Sant Cugat, el teixit empresarial que hi ha allà es mereix disposar d’un servei descentralitzat i proper”, afirmen des de la candidatura d’Eines de País (EdP), que està representada per 13 vocals al plenari, bona part dels quals santcugatencs. EdP argumenta la permanència d’aquest equipament descentralitzat -l’únic que existeix- amb dades sòlides. D’entrada, el número d’empreses que hi ha en l’àrea que cobreix la delegació és de 9.107, molt a prop de les 12.157 de Terrassa, i el pes del PIB és, fins i tot, superior. A més, l’estalvi que pot comportar l’abandó d’aquest equipament és mínim, sobretot en comparació amb les xifres globals de la seu central de Terrassa, asseguren des d’EdP. Aquest tancament tampoc no implicaria una reducció de la plantilla perquè el personal de Sant Cugat es recol·locaria a Terrassa.

Es dona la circumstància que l’actual delegada a Sant Cugat, Sun Rius, forma part de la candidatura d’EdP, una llista paral·lela a la que va obtenir una folgada majoria a la Cambra de Comerç de Barcelona. Des d’EdP insisteixen que “té molt poc sentit aquest moviment de recentralització. Al contrari, la voluntat ha de ser de presència al territori, tanta i tan pròxima com sigui possible. Una delegació només virtual seria insuficient, com també ho serien uns serveis centrals sense cap presència física. Sembla que només els interessa llogar el local”.

El tancament de Sant Cugat és una proposta de la candidatura majoritària de Cecot que no ha estat sotmesa al plenari de la Cambra ni tampoc al conjunt del Comitè Executiu de l’entitat, almenys per ara. A Sant Cugat, diverses fonts institucionals i socials ja han expressat el malestar per una iniciativa que no ha estat consensuada més enllà de l’actual direcció de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa