MónTerrassa
Una egarenca rep el premi al millor expedient d’Enginyeria Elèctrica de l’ESEIAAT
  • CA
Marta Ojeda amb el distintiu de millor expedient acadèmic en el grau d’Enginyeria Elèctrica
Marta Ojeda amb el distintiu de millor expedient acadèmic en el grau d’Enginyeria Elèctrica | ESEIAAT

!--akiadsense-->

ABB, l’empresa multinacional líder mundial en enginyeria elèctrica i automatització, ha lliurat recentment a Marta Ojeda el premi al millor expedient acadèmic del grau d’Enginyeria Elèctrica, que es cursa a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisial de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech (UPC). Marta Ojeda va néixer i viu a Terrassa i ara dirigeix l’empresa d’enginyeria de la família (Ojeda Enginyers) en la qual ha treballat durant anys compaginant els estudis.

Marta Ojeda és una dona jove i decidida i té molt clar que les dones tenen molt que aportar a l’enginyeria. Per això creu que “els joves encara no són conscients de tots els àmbits i totes les sortides que té el grau d’enginyeria elèctrica. Històricament ha estat una carrera d’homes però a poc a poc hi ha cada vegada més dones que podem aportar molt amb un altre punt de vista, i és una feina apassionant, que perfectament poden fer tant homes com dones”. De fet, la Marta n’és un exemple. Quan la van trucar de l’ESEIAAT per comunicar-li que era l’estudiant del grau en Enginyeria Elèctrica amb el millor expedient acadèmic “va ser tota una sorpresa, no m’ho esperava, i em vaig sentir molt orgullosa de mi mateixa, sobre tot perquè tot l’esforç que he fet durant tota la carrera s’ha vist recompensat i reconegut amb un premi com aquest, que suposa una satisfacció afegida”, afirma.

I és que a Marta li ha agradat l’enginyeria elèctrica des de que va descobrir àrees d’aquesta tecnologia que li van atraure i que no coneixia. “He descobert la importància per al futur del planeta de les energies renovables i la implementació de les noves tecnologies de la comunicació en la indústria l’energia elèctrica, que per exemple faciliten a l’usuari la informació a l’instant dels consums. Però el que més m’atrau és la incidència de l’electricitat i de l’energia en general en el dia a dia de les persones. És una qüestió vital”, explica. Marta Ojeda ha estudiat compaginant la universitat amb el treball en l’empresa de la família que es diu Ojeda Enginyers. “Ara ja puc aportar tot el coneixement d’una enginyera a la meva empresa, elaborant projectes de instal·lacions, obres i legalitzacions d’activitats industrials. De fet ara soc jo qui dirigeix l’empresa i el meu somni es fer-la créixer de manera sostenible”.

Quan Marta fa balanç dels seus estudis expressa la seva satisfacció “per estudiar a la mateixa Escola i el mateix edifici on va estudiar el meu pare. Crec que els egarencs i les egarenques podem sentir-nos orgullosos de disposar a la nostra ciutat d’un Escola d’Enginyeria com l’ESEIAAT, amb una trajectòria històrica tant fructífera” conclou Ojeda. Marta Ojeda va néixer i viu a Terrassa. A més de ser una apassionada per l’enginyeria elèctrica, li agrada llegir i veure pel·lícules policíaques i de misteri. Quan pot, s’escapa a la muntanya a descobrir nous camins. També es relaxa amb la jardineria, una altra de les seves passions. “Tinc la casa plena de plantes i flors. Gaudeixo molt cuidant-les i mirant-les”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa