MónTerrassa
EcoRacing d’ESEIAAT estrena un nou model monoplaça pel seu 15è aniversari

L’equip UPC ecoRacing, format per estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (ESEIAAT) de la UPC celebra el seu 15è aniversari amb un nou model de monoplaça. Es tracta de l’ecoRD2023, una evolució del model anterior “més ràpid, lleuger i eficient” de conducció autònoma que accelera de 0 a 100Km/h en 2,4 segons, segons un comunicat de la universitat. Amb aquest nou bòlid elèctric, aspiren a augmentar el palmarès de 48 premis a la Formula Student al llarg de quinze anys.

Des de l’any 2008, cinc generacions d’estudiants han construït 12 monoplaces, amb el quals han assolit gairebé la cinquantena de premis. Ara, els estudiants competiran amb aquest nou model a tres competicions de Formula Student: Formula Student Netherlands, Formula Student Germany -on s’enfrontaran als trenta millors equips del món, els més avançats tecnologicament- i Formula Student Spain, al Circuit de Catalunya.

El nou model monoplaça: l’ecoRD2023

El nou monoplaça compta amb tecnologia ‘driverless‘, és a dir, que el cotxe córrer de forma autònoma sense la necessitat d’un pilot. Això és possible amb un sistema de càmeres, sensors i un ordinador a bord. Aquesta tecnologia va ser incorporada a l’equip a la temporada 2021 i ha anat evolucionant al llarg d’aquests darrers dos anys.

L’ecoRD2023 també “manté els quatre motors elèctrics en roda capaços d’oferir 1190 Nm de parell motor i 140kW de pic de potència, i que permet acceleracions de 0 a 100 km/h en 2,4 segons”, expliquen. Els quatre motors possibiliten la “implementació del sistema de Torque Vectoring, que aprofita la capacitat de modular independentment el parell a cada roda per millorar el comportament en corba”.

Pel que fa al xassís, l’ecoRD2023 incorpora “un monocasc de fibra de carboni i un paquet aerodinàmic complet que funcionen conjuntament per poder aconseguir el màxim rendiment a pista, augmentant la rigidesa, disminuint el pes i obtenint major adherència entre els pneumàtics i l’asfalt”.

UPC ecoRacoing manté el compromís amb la sostenibilitat

A més, l’UPC ecoRacing manté el compromís amb la sostenibilitat: El prototip compta amb elements fets amb materials naturals, com el seient del pilot o bé parts no estructurals del xassís, les quals estan fetes amb fibres de lli.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa