MónTerrassa
La despesa mitjana dels turistes al Vallès Occidental supera els 580 euros
  • CA

Els turistes que visiten la comarca del Vallès Occidental es deixen un mitjana de mes de 580 euros durant la seva estada, segons apunten les dades de “L’Enquesta de perfil i hàbits del turista de la Destinació Barcelona de 2021” del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquest informe presenta les dades principals del turisme a la comarca, que indica una mitjana de despesa de concretament 585,5€ per cada visitant.

Aquesta despesa es pot distribuir en diferents àmbits. Al llarg del 2021, la majoria dels turistes va gastar els seus diners en menjar i begudes, on hi van destinar el 57,9%. El 20,3% va ser en compres, el 15,6% va ser en transport intern, i el 3,6% en oci i cultura.

El caràcter i amabilitat de la gent, la qualitat de l’allotjament i la seguretat personal són les característiques més ben valorades pels turistes que visiten la nostra comarca.

Més de la meitat dels turistes al Vallès Occidental arriben per feina

L’estudi també exposa que més de la meitat dels turistes que arriben a la comarca ho fan per motius laborals, concretament el 51%. El 30% ho fan per motius personals i un 18 % per oci. El 77’9% dels visitants són homes una xifra que ha incrementat un 8% respecte a l’any anterior. La mitjana d’edat és de 43 anys.

Més de la meitat dels turistes de la comarca venen d’altres punts d’Espanya i un 27 % ho fan des d’Europa, on destaca França (7%) i Alemanya (4%). Les persones que venen de la resta del món suposen només un 5% del total de visitants.

Gairebé la meitat dels turistes viatgen sols

El 49’4% dels turistes viatgen sols i un 16% amb companys o companyes de feina. Un 13% en família i un altre 13% en parella. Els grups organitzats només representen el 3’5% del total dels visitants.

Per desplaçar-se els visitants escullen el vehicle propi majoritàriament (47’7%), seguit de l’avió (24’8%) i el tren (14’6%). Només un 2% venen en autocar o un 2’4% en vehicles de lloguer.

La mitjana de l’estada és de 4,4 nits i principalment en hotels i pensions (86,1%). Val a dir que més de 12% s’allotgen en cases de familiars i amistats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa