MónTerrassa
David Garrofé deixa la Secretaria General de la Cecot de Terrassa
David Garrofé i Oriol Albà
David Garrofé i Oriol Albà | Cecot

!--akiadsense-->

El Secretari General de la Cecot, David Garrofé, passarà el relleu de la Secretaria General de la patronal catalana a Oriol Alba, posant punt i final a una dilatada trajectòria professional de trenta-quatre anys al capdavant de la direcció operativa de l’entitat.

“A mitjans d’aquest any 2020 el David Garrofé va traslladar-nos al Comitè Executiu de la Cecot el seu desig de desenvolupar, per darrer any, la seva funció com a secretari general de la casa. Una decisió propiciada per motius professionals i de successió de l’empresa familiar, que respectem profundament”, afirma Antoni Abad, president de la Cecot. “Només podem agrair-li la total dedicació a l’entitat i el fet d’haver posat el seu esperit inquiet al serveis del teixit empresarial de casa nostra. En David ha arrelat a la cultura empresarial de la Cecot, l’encoratjament davant dels reptes i la superació d’aquests, amb una visió poc convencional en el món associatiu i de representació empresarial”.

El Comitè Executiu de la Cecot mantindrà l’objectiu plantejat a inicis d’any per l’equip de direcció, encapçalat per Garrofé, i que passa per repensar l’entitat, tant en l’àmbit institucional, com associatiu, com en la prestació de servei. En aquesta nova etapa que començarà el mes de gener, Oriol Alba, qui va ser coordinador general del Centre de Reempresa de Catalunya entre els anys 2011 i 2019, tindrà per davant el repte d’implementar els canvis que l’entitat ja plantejava en l’estratègia a futur i que l’entrada inesperada de la COVID-19 i la marxa de Garrofé, han fet accelerar.

David Garrofé i Puig, trajectòria professional a la Cecot

Llicenciat en Dret i amb només vint-i-tres anys, Garrofé va entrar a la Cecot l’any 1987 sota la presidència de Pere Guitart per dirigir una entitat que comptava amb poc més de sis-centes empreses associades, i en un context d’incipient recuperació econòmica, on sectors com el químic o el metal·lúrgic guanyaven pes específic en detriment del tèxtil, que havia patit una forta crisi en els anys setanta i just havia finalitzat un Pla de reconversió (1981-1986). Des de llavors, Garrofé ha consolidat un equip intern de treball que ha desenvolupat l’estratègia de l’entitat de manera continuada sota els mandats de Pere Guitart entre 1987-1988, d’Eusebi Cima (1988-2005) i amb Antoni Abad des del 2005 fins el proper mes de gener. Durant els darrers trenta-quatre anys, la modernització, actualització i projecció de l’entitat més enllà de la ciutat de Terrassa ha estat, en gran mesura, fruit de la seva gestió. David Garrofé deixarà una entitat que actualment representa 45.000 empreses i autònoms catalans, la major part d’aquests ubicats al Vallès i Barcelona província.

Persona inquieta, visionaria i que es creix davant dels reptes, considera finalitzada la seva trajectòria al capdavant d’aquesta entitat on ha impulsat reptes tan importants com la primera borsa de treball impulsada per una organització empresarial a l’any 1995; l’Estatut de la Microempresa el 1998; la incipient digitalització a les empreses a finals dels noranta mitjançant l’ús i promoció del correu electrònic i dels mòbils a les pimes; la primera xarxa de Business Angels a Espanya, la BANC, a l’any 2003; la gestió de l’entitat durant la crisi econòmica del 2008 o, més recentment, el Centre de Reempresa de Catalunya a l’any 2010. La seva capacitat per forjar un estil de relacions amb totes les administracions, parlaments, forces polítiques i entitats, basat en el respecte crític i les propostes constructives, és un llegat de gran valor per la tasca de representativitat empresarial de la Cecot.

Sobre Oriol Alba i Sendra

Nascut l’any 1987, Oriol Alba té un Grau en Comerç Internacional de la UPF-Escola Superior de Comerç Internacional, una diplomatura en Ciències Empresarials per la UPF i actualment és cofundador i membre de direcció de l’empresa Lemon Value, dedicada a facilitar informació fàcil i accessible a empresaris, emprenedors i assessors del tot el món per aprendre com dur a terme amb èxit els projectes de compravenda, traspàs i valoració de pimes. A la seva formació també compta amb un Màster en Gestió i Administració d’Empreses de The Power MBA, un Màster en Marketing Digital i eCommerce de la Universitat Ramon Llull – La Salle i un Màster en Estudis Internacionals de la Universitat de Barcelona.Amb setze anys va començar a treballar a l’àrea comercial i d’administració de l’empresa familiar, Egara Metalls, compaginant la seva jornada laboral amb els seus estudis fins que el 2011 s’incorpora a l’equip de la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar projectes en l’àmbit de l’emprenedoria. La seva tasca entre el 2011 i el 2019 al capdavant del Centre de Reempresa de Catalunya va comportar la posada en marxa del projecte, la consolidació de tota la metodologia i el market place on-line que actualment és reempresa.org, l’expansió del Centre de Reempresa a tota Catalunya i la projecció internacional del projecte que l’any 2017, sota la seva coordinació general, va rebre el Premi Europeu de Promoció Empresarial que atorga la Comissió Europea.

Durant cinc anys va representar l’entitat a European Association for SME Transfer (TRANSEO), l’associació europea de transmissió d’empreses petites i mitjanes i entre els anys 2017 i 2019 va desenvolupar tasques de coordinació dins del projecte Early Warning Europe destinat a l’acompanyament i suport a empreses amb dificultats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa