MónTerrassa
Cugueró vol acabar amb les “elits immobilistes de la Cambra de Terrassa”

Natàlia Cugueró, candidata a la presidència de la Cambra de Terrassa, doctora en Management i empresària, i Eduard Gràcia, economista, professor associat d’Economia Internacional a la UB, membre d’Economistes per la Independència de l’ANC, han protagonitzat una jornada d’Eines de País a Sant Cugat del Vallès. Els dos ponents han demanat el suport dels autònoms i de les petites i mitjanes empreses al seu projecte en unes eleccions camerals que arriben ja al final, amb el començament del vot telemàtic aquest divendres 15. Després de 137 anys de vida, una dona pot ser per primer cop presidenta.

Servei a les petites i mitjanes empreses

Eduard Gràcia ha reblat aquesta idea de servei a les petites i mitjanes empreses i als autònoms, i la importància de participar, de votar i de saber que les cambres són un element fonamental per ajudar a trobar solucions, a donar idees.

Eines de País i la seva candidata aposten per una Cambra “més moderna, més digital, més a prop del carrer, més arrapada al territori, més oberta a la feminitat, més lluitadora, més comunicativa i més influent”. L’objectiu, rebla Cugueró, és “fer un tomb en una institució que porta 137 anys regida per unes elits insensibles, molt més preocupades per la seva perpetuació que no pas per ajudar a la base productiva de la societat. Una Cambra forta, que sigui una referència positiva i exerceixi el lideratge social que li pertoca”. Unes elits on situa Talamàs, al que defineix com un continuador de qui ha remenat sempre les cireres, del que s’ha anomenat salisme, que ha impregnat, i ho fa encara ara, el teixit empresarial i comercial de Terrassa i tota la seva demarcació.

Una llista arrelada al teixit comarcal

La candidata i l’economista han defensat que es tracta d’una llista ciutadana, amb arrels al teixit econòmic de la comarca. “Ens uneix la voluntat de renovació com a eina de treball per ajudar als autònoms i petits i mitjans empresaris. Sabem quins són els seus problemes perquè són els nostres i treballem per superar-los des de la nostra activitat diària. És a dir, som com els professionals i les empreses a qui demanem el suport. Aquesta és la idea que ens uneix, des d’una concepció de país que inclou la lluita per la seva emancipació.”

La candidatura que lidera Natàlia Cugueró pretén generar un canvi que ha de transformar “una institució orientada a l’immobilisme de les elits. Integrarem tothom qui vulgui remar amb nosaltres i reobrirem totes les formes de participació que ha tancat l’actual president, Ramon Talamàs”, que té darrere la patronal Cecot de Terrassa. En aquest sentit, l’empresària ha denunciat joc brut de l’altra candidatura. “Es pensen que la Cambra és seva”. “I una patronal -la Cecot- no pot controlar-la”. I també ha mostrat la seva preocupació per la situació econòmica amb la qual es poden trobar si guanyen: “Ens han fet un Bartomeu”.

Natàlia Cugueró i Eduard Gràcia a Sant Cugat/Joan Manel Oller

Una referència a Sant Cugat

Ens avergonyeix haver tancat Sant Cugat“. La decisió de Ramon Talamàs i el seu equip de tancar la delegació va ser totalment refusada per Cugueró. “Diu el president sortint que no servia de res, nosaltres demostrarem que el que no serveix de res és ell. Reobrirem la Delegació, més cèntrica i funcional. Sant Cugat és massa important -no només econòmicament- per patir aquest menyspreu.” “Hem tornat al centralisme terrassenc”.

I un apunt clarament independentista: Tenim la màxima ambició per a Catalunya i per això formem part d’un projecte d’abast nacional amb l’ANC com a denominador comú. Tindrem una dimensió nacional de la mà dels nostres paral·lels a Barcelona i Manresa i la utilitzarem a fons en favor del país que volem, lliure i obert al món”, ha remarcat la candidata.

Natàlia Cugueró/Joan Manel Oller

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa