Entrada a Mokita, el petit restaurant italià

Entrada a Mokita, el petit restaurant italià | Mokita

Tot anava bé fins que va arribar la Covid-19. Mokita, petit restaurant italià ubicat al carrer Salmerón de Terrassa, s’havia fet un nom gràcies als seus àpats amb productes d’importació italiana i les receptes elaborades amb autenticitat. L’establiment podia cobrir despeses i fins i tot els seus propietaris s’estaven plantejant ampliar el local per poder atendre la llista d’espera que sempre hi havia. “Però, lamentablement, aquesta present crisi, ha colpejat als negocis de restauració i autònoms, d’una manera molt contundent, i se’ns està precipitant al tancament definitiu”, expliquen en Carmine i Marina, la parella que porta de forma familiar aquest negoci.

“Hem intentat tot el que estava a les nostres mans, hem negociat, ajornat, sol·licitat, tot el possible, però moltes ajudes no arriben, altres no són acceptades…”. De manera que les despeses se’ls estan acumulant i els deutes creixen dia rere dia. “Ens trobem en una situació desesperant, en què mai ens hauríem imaginat acabar. Hem mantingut l’esperança de poder re-obrir durant tot aquest període, en l’esperança que els tràmits realitzats i ajudes sol·licitades ens permetessin fer-ho, per això hem mantingut moltes despeses, que tristament a la fi només han aconseguit portar-nos a una situació en la qual no només temem pel nostre negoci sinó per la nostra supervivència personal”, lamenten.

Amb la situació actual, han decidit, “amb molt de pesar i vergonya”, sol·licitar l’ajuda dels seus amics, clients i ciuutadans de Terrassa, “com a últim recurs desesperat, per evitar la mort de Mokita“. Per això, han iniciat una campanya a GoFundMe en què demanen a aquelles persones que aprecien el sey servei, i que estiguin en situació de permetre’s ajudar-los econòmicament, fer una donació per intentar salvar Mokita i als seus dos creadors i treballadors. S’han posat un límit de 8 mil euros, dels quals aquest diumenge 2 d’agost en portaven gairebé 1.400 recaptats.

Nou comentari