Treballadors de Continental a les portes de la fàbrica a Rubí

Treballadors de Continental a les portes de la fàbrica a Rubí | ACN

La plantilla de Continental a Rubí duu a terme aquest dimecres la primera jornada de vaga després que el mes de desembre la direcció anunciés la seva voluntat de vendre les dues fàbriques que té al municipi. Lamenta la manca d’avenços en les negociacions i “l’opacitat” del procés de compra. Indica que a hores d’ara tan sols coneix que tres companyies espanyoles del sector de l’automoció estarien interessades en l’operació, però no sap en quins termes.

Volem un pla de jubilacions anticipades, de recol·locacions i d’indemnitzacions“, ha dit la presidenta del comitè d’empresa, Núria Requena, que ha exigit “concrecions” i saber “quin és el punt de partida per defensar els 760 llocs de treball”. Per la seva banda, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha lamentant l’actitud “unilateral” de la direcció i li ha demanat una solució “laboral, econòmica i social”.

L’aturada va arrencar a les deu de la nit de dimarts i s’allargarà fins dimecres al vespre. Els treballadors lamenten la situació d’incertesa en què es troben i retreuen a l’empresa que no els faciliti més informació sobre el procés de venda ni sobre el futur del 760 empleats de les dues factories de Rubí, dels quals una cinquantena són deTerrassa. “Sabem que serà difícil garantir tots els llocs de treball, tot i que aquesta és la nostra prioritat”, ha apuntat Requena, que ha demanat que es comencin a abordar els termes de les extincions que pugui haver-hi. Des de l’Ajuntament de Terrassa es va aprovar en el darrer pel municipal de desembre una proposta de resolució de suport als treballadors i famílies, i instant a l’empresa, administracions i agents implicats a trobar solució q garanteixi els llocs de treball

Requena assegura que el fabricant de pneumàtics només els ha dit que hi ha tres empreses de capital espanyol i vinculades al sector de l’automoció que estan interessades en l’operació, però lamenta no disposar de cap més “concreció”. Indica que han demanat a la direcció que aporti informació sobre “un pla de jubilacions, un d’indemnitzacions i un de recol·locacions“, en una reunió que se celebrarà el dia 22 de gener.

Nou comentari