MónTerrassa
Cost energètic i fiscalitat, principals problemes de les pimes de l’esport
  • CA

PIMEC Vallès Occidental i PIMEC Esport han mantingut una reunió amb la regidora de Promoció Econòmica de Terrassa, Núria Marín, i el regidor d’Esports, Miquel Àngel Moreno, per posar de manifest la importància de l’esport a Terrassa, que enguany és la ciutat europea del hockey. El president de PIMEC Vallès Occidental Josep Maria Catalán, ha constatat al llarg de la trobada que les principals problemàtiques de les pimes del sector esportiu són l’encariment de l’energia i l’elevada pressió fiscal.

En aquest sentit, el vicepresident Miquel Àngel Salazar, ha defensat “regularitzar el mercat energètic per aconseguir uns preus més justos que no llastrin la competitivitat empresarial”, i ha recordat la importància de l’esport en la societat i en l’economia del territori.

El president de PIMEC Esport, August Tarragó, ha anunciat que la patronal està treballant en un PERTE de l’Esport i ha presentat la sectorial davant els membres de l’Ajuntament, tot destacant el paper de les empreses del sector, així com el de totes aquelles que formen part de la cadena d’activitats auxiliars, a l’hora de donar valor a la societat en temes tant importants com la salut de les persones. “PIMEC Esport és el punt de trobada de tota l’activitat econòmica de l’esport per a la defensa dels seus interessos”, ha assegurat.

Seguidament, Iolanda Latorre, coordinadora de PIMEC Esport, ha recordat que “els clubs neixen amb un objectiu esportiu, però de forma indirecta, el seu model genera un gran volum econòmic” i ha dit que l’associacionisme és fonamental a l’hora de visibilitat les problemàtiques del sector en àmbits com la seguretat social, hisenda, gestió de personal i tràmits de costos empresarials.

Per part del consistori s’ha destacat a voluntat de l’Ajuntament de Terrassa per treballar en mesures que beneficiïn el món de l’esport i la d’estar al costat de les pimes del sector davant la necessitat de reactivar la seva activitat i millorar la seva situació, molt malmesa pels efectes de la pandèmia.

Al llarg de la trobada també hi ha participat diferents representants d’entitats esportives i empresaris i empresàries del sector: Francesc Salvatella, president de Hockey Terrassa, Joan Herrera, president del Club Natació Terrassa, Gaspar Alomar, doctor del centre Mèdic de Terrassa, Jon Grau, gerent i CEO d’Aurial Pàdel, Manel Casas, representant de la Fundació Seguim Juguem – FIMBA, Verònica Garcia, d’Assemp Assessors, i Andreu Aparici, advocat del CIP. Entre les seves demandes, es troben la necessitat de posar fi a una fiscalitat complicadacom és el cas de l’IVA dels clubs esportius, i ajudes a la digitalització i la sostenibilitat del sector. Tots ells han ressaltat la  importància de l’impacte de l’esport en el PIB, els valors que aporta, com el treball en equip i el lideratge,  i han recordat que la pandèmia ha ensenyat el sector sanitari públic que l’esport és imprescindible, mentre el sector ha quedat exclòs per l’Administració en algunes mesures directes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa