MónTerrassa
Es contractaran 54 persones per obres i serveis a barris de Terrassa
  • CA

Fins a 54 persones seran contractades per l’Ajuntament de Terrassa per dur a terme obres i serveis en diferents barris de la ciutat. Formaran part de la nova edició del programa Treball als barris, que compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, el qual aporta 1,2 milions d’euros, i que es veuran complementats amb 200 mil euros des de l’administració municipal. Aquest projecte, de caràcter transversal, busca “millorar la inserció laboral de persones amb especials dificultats d’integració en el mercat de treball”. Des del govern informen que la iniciativa es desenvoluparà als barris de la Maurina, Ca n’Anglada, Montserrat, Torre-sana i Vilardell, zones que “necessiten una millora des de la perspectiva ocupacional, social i econòmica”.

Per a la tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, “l’enfortiment del teixit empresarial i comercial de la ciutat requereix de l’optimització de sinergies i de la col·laboració de tots els agents socioeconòmics per tal de fomentar l’ocupació i revertir l’impacte social que ens ha deixat la Covid-19”. Per això, és molt benvingut aquesta nova edició d’un programa que contempla accions d’orientació, informació, formació i intermediació, i que va dirigit a persones amb dèficit de formació, dones, persones més grans de 45 anys, en atur de llarga durada, joves, persones amb capacitats diverses, en exclusió social o persones nouvingudes. Seran un total de dotze mesos, durant els quals es preveu atendre més de 270 persones i contractar-ne 54. A més, Foment incorporarà 11 professionals més per poder executar-lo.

Des de l’Ajuntament es mostren satisfets perquè aquest programa a més de donar ocupació a mig centenar de terrassencs també té un retorn visible a la ciutat, ja que les tasques que realitzaran revertiran directament en la millora d’infraestructures dels barris. El projecte es distribueix en tres programes. El primer consistirà en la creació de dispositius d’inserció sociolaborals de col·lectius amb dificultats especials (orientació, formació i informació), amb dos punts d’atenció als centres cívics Francisca Redondo, a la Maurina, i Montserrat Roig, a Ca n’Anglada. El segon serà a través de la Casa d’Oficis, un programa mixt de formació i treball en què 16 joves reben formació (que contempla també pràctiques) en manteniment i rehabilitació d’edificis, monitors esportius i gestió d’instal·lacions esportives. I el tercer, un programa d’experienciació laboral, en què es contractaran temporalment persones desocupades dels barris per realitzar obres i serveis d’interès general i social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa