MónTerrassa
Consorci de la Zona Franca i Leitat de Terrassa amplien la 3DFactory Incubator
  • CA

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i el centre tecnològic Leitat de Terrassa han ampliat la superfície de la 3DFactory Incubator, que és la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, en un 40% i ha passat dels 600 metres quadrats que tenia inicialment fins als 1.000 metres actuals. Segons explica el Consorci de la Zona Franca en un comunicat, l’ampliació s’ha dut a terme després de la bona acollida de la iniciativa en el seu primer any de funcionament, amb 42 projectes, de manera que ha superat les expectatives ja que se’n preveia acollir 100 en els primers cinc anys. La nova superfície es destinarà a augmentar l’oferta i els serveis de la 3D Factory Incubator amb la instal·lació de nous equips de postprocessat de peces.

Entre aquestes, es troba l’HP Jet Fusion 3D 4200 Processing Station, que es destinarà al processament de peces impreses amb poliuretà termoplàstic flexible (TPU), que fins ara no estava disponible. Al mateix temps la 3DFactory Incubator comptarà amb un equip de grafitat de peces mitjançant sorrejat/granallatge, un equip de neteja i tractament de superfícies mitjançant aire comprimit i un equip de tenyit que permetrà oferir peces amb acabat de color.

El CEO i vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra, ha destacat que la diversitat de sector presents confirma que la impressió 3D “és un sistema de producció versàtil, eficient i competitiu”.

La incubadora d’empreses d’impressió 3D impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i el centre tecnològic Leitat ofereix tres modalitats d’incubació a les seves empreses: amb oficina pròpia, incubació virtual o a través d’un espai en la zona de coworking. Les empreses hi disposen de serveis de tota la cadena de valor, com la producció, consultoria de negoci, comercialització i certificació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa