MónTerrassa
El Consell Comarcal aprova un pressupost de 32 milions d’euros
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha aprovat un pressupost pel 2022 de més de 32 milions d’euros, el pressupost més alt de la seva història. La xifra exacta és de 32.603.496,87 euros. Aquesta xifra suposa un creixement del 23% respecte el pressupost per l’any 2021, el que en xifres absolutes és un augment de més de 6 milions d’euros. “El pressupost més alt de la història de la institució que ha crescut des de 2015 més d’un 78%, com a reflex de l’increment de les actuacions de l’ens comarcal”, afirmen des del Consell.

El 82% de la despesa es dedica a les actuacions de l’Eix 1 del Programa d’Actuació Comarcal. Aquest Eix concentra les polítiques d’Inclusió i Cohesió Social ja que els serveis a les persones continuen sent la màxima prioritat: garantir els serveis socials bàsics, atendre la inclusió social i la població fràgil, la subsistència bàsica, la igualtat d’oportunitats, l’atenció a la dependència i potenciar l’ocupació de qualitat.

El 92% dels ingressos del Consell Comarcal són finalistes i la majoria provenen de la Generalitat (74%). També provenen, per aquest ordre, dels ajuntaments (16%), la Diputació de Barcelona (6%) i altres (4%), com els ingressos previstos per al funcionament dels serveis del Mercavallès, finançats a través de les taxes i preus públics consignats, que es mantenen en les mateixes previsions que 2020.

El president comarcal, Ignasi Gimenez, ha afirmat que “estem en un escenari post-pandèmia, amb una taxa d’atur registral per sota del 11%, un escenari de recuperació econòmica on es fa necessari actuar per a reactivar els sectors més afectats per les restriccions. També vivim immersos en un gran impacte social important de la crisi provocada per la pandèmia. Veiem una consolidació de les desigualtats i de la vulnerabilitat dels col·lectius més afectats, amb un creixement de l’atur de llarga durada“. I afegeix: “I a tot això, trobem un escenari de crisi climàtica. Davant aquest escenari des del Consell hem dibuixat un full de ruta pel 2022 basat en les accions previstes del Pla de Reconstrucció i del Programa d’Actuació Comarcal. Un full de ruta basat en el pressupost previst i també amb la previsió que al llarg de l’any puguem anar incorporant ingressos provinents de les diferents subvencions a les quals estem optant, sobretot, els Fons europeus, però també davant la Generalitat i la Diputació”.

Objectius del pressupost comarcal 2022

Els objectius del Consell Comarcal per l’any 2022 són, d’una banda, garantir i millorar les prestacions dels serveis d’atenció social i a la vulnerabilitat. D’altra banda, fer un salt en la transició energètica que permeti actuar a diferents nivells: a nivell de millora de l’eficiència energètica, d’implementació d’energies renovables i de creació de comunitats energètiques. Un tercer objectiu és impulsar la reactivació econòmica i l’ocupació de qualitat, apostant per la formació, potenciant les noves vocacions industrials i amb un clar protagonisme de la indústria com a motor econòmic.

El pla d’acció i el pressupost 2022 també vol preparar els equipaments comarcals pel futur: amb una actuació important al mercat comarcal Mercavallès i amb el projecte Parc Vallès Circular, i consolidar projectes d’acció climàtica amb un clar benefici social, com és el projecte Recooperem. De fet, al llarg de l’any 2022 es preveu donar continuïtat al desplegament del projecte Recooperem reformulat l’any 2021 per tal d’integrar sota una mateixa visió i finalitat línies de treball iniciades amb noves actuacions i la incorporació d’empreses i hospitals en el circuit de recollida i distribució dels àpats.

També està en el focus del Consell millorar les condicions de treball dels treballadors i treballadores de la institució amb millores a la seu, la implementació dels escriptoris virtuals i la posada a disposició de noves eines com el Portal de l’empleat i l’empleada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa