MónTerrassa
El Consell Comarcal fa front a l’insuficient oferta d’habitatge assequible al Vallès
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOV) i la Diputació de Barcelona han treballat conjuntament en un estudi a cinc municipis de la comarca -Polinyà, Palau-Solità i Plegamans, Sentmenat, Vacarisses i Ullastrell- per tal de definir estratègies per augmentar l’habitatge de lloguer a preus inferiors als de mercat. Amb aquest projecte, el Consell Comarcal vol donar resposta a la problemàtica detectada relacionada amb la insuficient oferta d’habitatge social i assequible, amb especial intensitat en els municipis més petits.

El conseller de Territori, Carles Rodríguez, explica que “aquest estudi facilitarà la presa de decisions per incidir en la mobilització i l’ampliació de l’oferta del parc de titularitat pública, i per incidir en la millorar el seu estat físic, gestió, administració i explotació. La voluntat és poder mobilitzar el màxim d’habitatges per tal de posar-los a disposició del lloguer assequible. Treballarem amb cada ajuntament les millors fòrmules per fer-ho possible”. Per la seva banda, la consellera delegada d’Habitatge del Consell Comarcal, Mar Sempere, assegura que “el Consell valorarà fer una nova sol·licitud de recursos a la Diputació de Barcelona per seguir avançant en aquest projecte i també es treballarà per interrelacionar el projecte amb els fons Next Generation de la Unió Europea”.

El Consell declara que els treballs realitzats també permetran dinamitzar la Borsa Comarcal de Lloguer Assequible, que promou la mediació entre l’oferta de pisos a preus per sota de mercat, i les persones inscrites al registre HPO (Habitatge de Protecció Oficial), en cerca de lloguer.

Diagnosi i propostes d’actuació

Els cinc municipis participants són petits, no estan definits com àrea de demanda forta i acreditada d’habitatge i no tenen estructura tècnica per a la prestació de serveis d’habitatge, segons afirma el Consell. Alhora, responen a una configuració dimensional, morfològica i urbanística variada, de manera que són representatius de diverses problemàtiques de la comarca.

L’estudi s’ha desenvolupat en dues fases. En la primera s’ha dut a terme una anàlisi i diagnosi en la que s’ha realitzat un inventari per municipi dels elements patrimonials susceptibles de ser incorporats en el programa pilot, i s’han definit les característiques de cadascun dels elements des del punt de vista arquitectònic, d’ús actual, urbanístic i jurídic. En una segona fase, s’han elaborat les diferents propostes d’actuació. En aquesta fase, es tracta de poder concretar aquestes actuacions individualment per elements i municipis a fi de poder aprofundir en la seva viabilitat i determinar les millors estratègies per a la seva optimització i incorporació a una borsa d’habitatge públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa