El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la patronal Cecot han signat un conveni per promoure conjuntament la transició energètica a les empreses de la comarca, en el marc de l’aposta per la transició energètica i dels projectes que es porten a terme des de l’Agència d’Energia del Vallès Occidental. L’acord es fonamenta en la necessitat d’accelerar els processos de transició energètica entre les PIMES i en l’establiment d’aliances per cooperar en el disseny de ciutats més sostenibles. Amb tot, es vol afavorir el desenvolupament sostenible del sector empresarial, la descarbonització de l’economia del Vallès Occidental i la millora de la competitivitat de les empreses.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, acompanyats pel conseller de Territori Carles Rodríguez i el director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot, Josep Casas, han signat avui el conveni de col·laboració entre les dues institucions.

L’acord preveu la difusió de la transició energètica mitjançant diferents activitats destinades teixit empresarial de la comarca amb l’objectiu que aquestes empreses millorin la seva eficiència energètica, apostin per l’autoconsum elèctric i s’incorporin als mercats locals energètics. Un altre dels propòsits destacats del conveni és analitzar, revisar i adaptar de forma consensuada les ordenances i tràmits municipals per facilitar les llicències d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i altres infraestructures que promoguin la sostenibilitat energètica de les empreses. Així doncs, l’acord ha de permetre definir i promoure l’aplicació de bonificacions fiscals que estimulin les empreses del municipi a instal·lar aquestes cobertes fotovoltaiques.

A més, es vol treballar en la col·laboració pública i privada per crear comunitats energètiques empresarials que permetin generar, consumir, emmagatzemar i compartir l’energia renovable. “D’aquesta manera, treballant en xarxa amb entitats, administracions i organitzacions empresarials al territori, podem donar més cobertura al teixit productiu i sumar esforços en l’eix de la generació i consum d’energia neta al Vallès”, explica Antoni Abad, president de la Cecot.

Per la seva banda, el president comarcal ha conclòs que “des del Consell ja hem iniciat diferents línies de treball per afavorir la transició energètica, i ara, aquest acord amb Cecot ens alia amb una entitat empresarial que té el contacte directe amb el teixit de la comarca i amb qui podrem treballar de la mà en aquest objectiu”.

Nou comentari