MónTerrassa
El Consell Comarcal aprova un pressupost de 26,4 milions d’euros
  • CA
Plenari virtual d'aprovació dels pressupostos 2021
Plenari virtual d’aprovació dels pressupostos 2021 | CCVO

!--akiadsense-->

El Plenari del Consell Comarcal ha aprovat aquest dijous un pressupost de 26’4 milions d’euros pel 2021, amb una variació positiva d’ 1’09% respecte el pressupost 2020. Els pressupostos venen marcats pel Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental aprovat el juny de 2020, el nou Pla d’Acció Comarcal (PAC) que es deriva del Pla de Reconstrucció i la situació d’emergència sanitària que condiciona el dia a dia de les administracions públiques i en condiciona els seus recursos i prioritat. A més, el pressupost també es presenta en un context d’emergència climàtica i en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem, i les abstencions dels grups d’ERC, Ciutadans, CAM- AMUNT, Tot per Terrassa i PP.

El pressupost preveu projectes comarcals com la creació d’una Oficina Comarcal d’impuls a la transició energètica. Serà una oficina d’assessorament als ajuntaments, divulgació envers la ciutadania i de constitució d’una comunitat energètica local a l’entorn territorial de la seu del Consell. El 2021 també serà l’any de la definició del futur del mercat comarcal amb la Renovació de les concessions i el disseny del mercat adaptat als nous temps i necessitats.

Ingressos i despeses

Un any més, la Generalitat de Catalunya és l’administració que aporta més ingressos, el 74%, seguida a molta distància pels ajuntaments (17%) i la Diputació de Barcelona (5%). El 5% restant és aportat per les taxes de Mercavallès i els pagaments de les quotes del transport escolar no obligatori, per exemple. També destaca l’increment d’ingressos del Fons de Cooperació Local, fruit de la reivindicació persistent d’aquest Consell i que es quantifica en 259.794,79€ d’augment per aquest any 2020 respecte del 2019 (gairebé un 18% d’increment).

Pel que fa a les despeses, l’Àrea de Drets socials s’emporta més del 77% del pressupost com ja ve sent els darrers anys. El Consell Comarcal és una administració de serveis a les persones i així ho reflecteix el pressupost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa