Foto de família del relleu a la presidència del Consell de Cambres
Foto de família del relleu a la presidència del Consell de Cambres | ACN

!--akiadsense-->

El Consell General de Cambres de Catalunya ha avalat l’acte empresarial de rebuig als aldarulls –previst el proper dijous 4 de març a l’estació del Nord- i també ha reclamat amb urgència un Govern “fort i estable” per tal d’afrontar els reptes de la pandèmia i els disturbis al carrer. En una carta oberta feta pública aquest dimarts, l’entitat reconeix un “rerefons econòmic” que afecta una bona part de la població, i principalment a la joventut, en les protestes i es compromet a “potenciar totes aquelles activitats camerals que ja estan cercant la promoció de l’activitat econòmica”. En paral·lel, el Consell de Cambres insisteix en la “necessitat imperiosa” d’ajuts directes a les empreses afectades per la pandèmia de covid-19.

“Estem amatents a les potencialitats dels anomenats fons europeus Next Generation, havent liderat la presentació de diversos projectes a les manifestacions d’interès fins ara convocades”, han recordat les Cambres catalanes, que demanen la “màxima implicació” de totes les persones que formen part dels plenaris camerals, incloses les organitzacions empresarials, aportant les propostes que considerin necessàries per a l’activitat cameral. Finalment, el Consell General de Cambres recalca que la prioritat sanitària ha d’anar acompanyada de mesures per salvar el teixit socioeconòmic.

“Les pèrdues en mitjana durant el 2020 van ser de 78 MEUR diaris, en un càlcul obtingut a partir de l’11,4% de reducció del PIB a Catalunya l’any 2020, i la previsió per al primer trimestre del 2021 és de 46 MEUR diaris”, ha alertat l’entitat cameral.

Nou comentari