MónTerrassa
Condol per la mort de Ton Capella
  • CA

Nascut a Terrassa el 21 de novembre de 1964, Ton Capella ha estat estretament vinculat a Telstar, empresa familiar fundada el 1963 per al disseny i fabricació de bombes de buit per a la indústria. S’hi va incorporar l’any1991 per iniciar l’activitat exportadora de l’empresa i liderar un sòlid procés d’internacionalització que va portar a l’empresa a operar a més de 100 països. Nomenat
conseller delegat de l’empresa l’any 1994 i president executiu l’any 2004, sota la direcció de Ton Capella l’empresa experimenta un punt d’inflexió en la seva evolució que culmina amb el ràpid creixement de la seva l’activitat entre 1998 i 2008 mitjançant una política d’adquisicions, consolida una etapa de forta expansió internacional i converteix Testar en un grup empresarial amb presència a països com Xina, Estats Units, Regne Unit, França, Mèxic,Brasil, Argentina, Índia, Bangladesh, Itàlia, Portugal, Holanda, Bèlgica, Suècia i Lituània.

Ton Capella també va liderar algunes de les fites que van assentar les bases de la sòlida evolució de Telstar en el futur, que va començar a prendre forma quan l’empresa va decidir fer un gir a la seva estratègia i passar de ser fabricant d’equips a proveïdor de solucions globals i integrades per al mercat de les ciències de la vida. La capacitat en el desenvolupament de tecnologies pròpies, el disseny d’equips de procés integrats i la incorporació de serveis d’enginyeria, construcció i consultoria en l’oferta global de l’empresa, van convertir Telstar en un dels pocs proveïdors internacionals amb capacitat per oferir solucions globals amb tecnologies i recursos propis.


Després del procés d’integració de Telstar al Grup Azbil l’any 2013, l’empresa va mantenir la marca per liderar la divisió Life Science Engineering de la corporació japonesa sota la presidència executiva i direcció de Ton Capella, qui va conduir amb èxit el procés de transició. Des de l’any 2017, Ton Capella ha estat el president del Consell d’Administració d’Azbil Telstar.

Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i PDD en BusinessManagement per l’IESE Business School, Ton Capella ha estat vinculat activament amb institucions locals. Nomenat president de la junta directiva d’Egarsat el 2010, ha participat també en els òrgans de govern de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa