El comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) reclama a les administracions que es posi fi a la paràlisi dels cinc grans projectes de futur que té sobre la taula el centre hospitalari. L’òrgan de representació dels treballadors, presidit per Metges de Catalunya, ha presentat un escrit formal a Ajuntament de Terrassa i Generalitat de Catalunya -institucions que formen part del Consell de Govern- perquè solucionin el “buit de poder” que hi ha a la cúpula directiva, després de la renúncia del president i de la reducció de l’activitat de l’alcalde Jordi Ballart, actual vicepresident. “El Consell es troba en precari i es limita a aprovar decisions rutinàries, sense entrar en temes rellevants i estratègics”, lamenten.

L’escrit enumera els cinc grans projectes que consideren que l’òrgan de govern ha d’entomar de manera urgent per donar resposta a les urgències i problemàtiques no resoltes. Consideren que aquestes “no es poden seguir endarrerint perquè bloquejarien la consecució de millores assistencials, estructurals i organitzatives necessàries per al creixement i la sostenibilitat del mateix CST”. Reclamen a l’Ajuntament i Generalitat que “assumeixin les seves responsabilitats i prenguin les decisions necessàries” per evitar una “situació de fragilitat” i d’incertesa en un futur.

D’aquesta manera, els cinc grans projectes que s’han d’encarar són:

1) CUAP CST: Des del comitè asseguren que s’ha “desestimat” la construcció d’un annex al Servei d’Urgències Hospitalàries -que comptava amb reticències per part dels treballadors- però que no els consta que s’estigui buscant una altre ubicació on instal·lar-hi aquest centre d’atenció ni cap proposta al respecte alternativa. Per la qual cosa entenen que “Terrassa seguirà sense disposar d’un CUAP”.

2) Accesibilitat Hospital: El comitè recorda que s’han plantejat diverses propostes per habilitar un nou accés a l’Hospital perquè els vehicles d’emergència puguin accedir al centre sense dificultats, sobretot en casos que l’accés principal no es troba operatiu o practicable. I posen com exemple el tancament de la N-150 per una prova ciclista o la caiguda d’arbres al camí d’accés no fa tant. “Tenir un únic accés per carretera a l’Hospital és de molt alt risc en cas d’haver d’evacuar d’emergència els pacients ingressats”.

3) Creixement àrees assistencials Hospital. Amb la nova ala d’hospitalització que està previst que es posi en marxa en els pròxims mesos, des del comitè asseguren que s’haurà arribat al topall d’ampliació de l’hospital. Els terrenys que envolten l’edifici ja són considerats anella verda i, per tant, no edificables. Alerten que això pot provocar que “qualsevol nou tractament que s’hagi de fer amb una tecnologia que no càpiga en el lloc on hi ha la vella no es podrà fer, per manca de lloc on instal·lar-la”.

4) Pàrquing Hospital. Els treballadors també subratllen que la manca de comunicació amb les poblacions que es dona cobertura obliguen a ampliar les places d’aparcament. Però això tampoc és possible per la mateixa raó que en el punt 4. “Hem proposat solucions com una passarel·la que connecti l’entorn de l’Hospital amb el pàrquing del Cementiri municipal per poder comptar amb més zona d’estacionament, però no hem obtingut resposta”, diuen.

5) Situació hospital crònics. “És insatisfactòria però estable”, afirmen de l’Hospital de Sant Llàtzer, que consideren que pagar cada any 700 mil euros de lloguer, a més del manteniment, és una situació “que de moment aguanta però que no pot dilatar-se molt temps, degut al dèficit als comptes del CST”.

Nou comentari