MónTerrassa
Comerciants alcen la veu per la pèrdua d’aparcament a Sant Pere Nord

Comerciants de Sant Pere Nord reclamen al govern municipal més zona d’aparcament al barri. Una desena d’establiments han unit forces a través de l’associació Autónomos Egarenses, per donar a conèixer el seu malestar i decepció amb com s’està gestionant la mobilitat en aquesta zona de la ciutat. Estem parlant de Perruqueria Loli Moreno, Pastisseria Paris, Charcuteries Alba, Òptica Optivall, Pastisseria Zaguirre, Centres de Fisioteràpia Peñalver, Sensual Kiss, Pastisseries Santa Llúcia, Frankfurt dos36 i La Crème Barbería.

En un comunicat conjunt fet públic aquesta setmana, lamenten que l’Ajuntament els ha ignorat en les seves peticions de dotar de més zones d’estacionament un dels eixos comercials més actius, com és el de la Rambla Francesc Macià, lloc de trànsit i de vida del barri. La “preocupació” s’ha incrementat després de l’anunci “de l’aprovació del projecte de construcció del Parc de la República, amb el qual se suprimiran totes les places d’aparcament -aproximadament unes 400- que existeixen en aquesta pastilla en l’actualitat”. Aquesta decisió ha encès els ànims d’uns comerciants que afirmen que s’ha “desentès de les seves promeses, incomplint-les de forma reiterada”.

“Sense comerç, el barri no té vida”

L’anunci de la nova àrea verda a la ciutat no ha estat ben rebuda pels comerciants de Sant Pere Nord perquè subratllen que “això accelerarà la inevitable devaluació i empobriment comercial d’un barri que, fins fa deu anys, era un referent en molts aspectes per a la ciutat de Terrassa”. I és que exclamen: “On aparcaran ara els clients de l’escàs comerç que encara existeix? On aparcaran els centenars de veïns i clients que utilitzaven el descampat actual?”.

Des d’Autónomos Egarenses són clars: “sense comerç, els carrers del barri els manca vida. El Centre n’és un clar exemple. I és competència dels que manen de vetllar per això. El comerç aporta vida, treball i riquesa”, diuen, i per això “no entenem ni mai entendrem com l’Associació de Veïns s’oposa de manera perpètua que el comerç tingui aquesta zona d’aparcament, tant necessari i vital. Ni tampoc com l’Ajuntament no és sensible a les demandes tant justes, necessàries i històriques”.

Per això s’ha decidit a unir forces i fer pressió perquè el govern municipal els escolti, i no només això, que els faci cas i “dotin d’un aparcament eternament esperat la Rambla de Francesc Macià i que es modifiqui el projecte del Parc de la República per un que contempli una zona d’aparcament per a veïns i clients”. Aquests comerciants també demanen a l’alcalde “empatia” per dur a terme accions que els ajudin “d’una manera justa i equitativa”.

Un projecte paralitzat per l’increment de preus

El Parc de la República, entre l’avinguda Francesc Macià, el carrer Roig Ventura i el carrer Provença, es va presentar l’any 2021 com un els grans projectes de mandat de l’equip de govern. Havia de començar la primera fase de construcció de les més de 35 mil metres quadrats d’espai verd i dos nous equipaments aquest mateix 2022 però la cosa no ha anat com es pensava.

Amb el 2025 com a horitzó, l’Ajuntament es va trobar amb una traveta inesperada: la pujada de preus de les matèries primeres i dels materials de construcció. La renúncia de l’empresa adjudicatària, quan ja havia començat les obres, va paralitzar-ho tot. Hi havia tres empreses més que van participar en el concurs però cap d’elles ho veu clar. Això està ocasionant una demora en el calendari de mesos i mesos. Es preveu però poder recuperar-lo tant aviat com sigui possible, abans que acabi aquest any.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Peer a octubre 11, 2022 | 09:11
    Peer octubre 11, 2022 | 09:11
    Pronto pondrá zona azul este ayuntamiento nada más sabe recaudar,recaudar ,y acer visitas tela

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa