MónTerrassa
Comença la setmana del consum a Terrassa
  • CA
Consumidors comprant als carrers de Terrassa | Cristóbal

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Consum, organitza a partir d’aquest dilluns la Setmana del Consum, amb un seguit d’activitats divulgatives organitzades al voltant del Dia mundial dels drets de les persones consumidores (15 de març). D’aquesta manera, el Consistori vol donar a conèixer a la ciutadania els drets i deures de les persones consumidores i donar pautes sobre com consumir de forma responsable.

Durant tota la setmana, el programa El Submarí de la Ràdio Municipal de Terrassa (95.2 FM) inclourà un concurs sobre temes d’actualitat relacionats amb el consum on la ciutadania podrà guanyar un sopar o un dinar per a dues persones a diferents restaurants col·laboradors. El concurs s’emetrà cada dia a les 11.25 h. Dimecres 13, a les 18 h, personal tècnic del servei municipal de Consum oferirà una xerrada al Complex municipal Els Telers sobre con consumir de forma ètica i responsable, adreçada especialment a la gent gran. La majoria de les activitats programades, però, s’adrecen a infants i joves. Així, els dies 12, 13 i 14 i 15, respectivament, les escoles Abat Marcet, Salvador Vinyals, Maria Auxiliadora i President Salvans acolliran la representació de l’obra “Teatre de Paper” per a alumnes d’educació infantil. Dijous 14, al Teatre Principal, la companyia Tanak Teatre representarà l’espectacle de titelles “La botigueta” per a l’alumnat de 3er i 4rt de primària de diverses escoles de la ciutat.

La Setmana del Consum finalitzarà divendres 15 amb la tradicional gimcana escolar pels carrers del centre de Terrassa, que enguany arriba a la seva 19a edició. Hi participaran alumnes de 6è de primària de les escoles Les Arenes, Francesc Aldea i President Salvans. La Gimcana tindrà lloc de 10 a 12h. El regidor de Consum, Manuel Giménez, lliurarà els premis de la gimcana a les 17.30 h a la plaça Vella, en un acte de cloenda que inclourà l’espectacle “Canta i balla” a càrrec de la Companyia Jordi Tonietti. Aquest divendres, 15 de març, es compliran 57 anys del discurs que el president nord-americà John F. Kennedy va pronunciar al Congrés dels Estats Units sobre la Defensa dels Drets de les persones Consumidores. Aquest discurs està considerat internacionalment l’inici de les polítiques públiques en aquest àmbit i per aquest motiu l’ONU va triar aquesta data per instaurar, el 1983, el Dia mundial dels drets de les persones consumidores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa