MónTerrassa
Cecot veu amb bons ulls la modificació del POUM per reduir locals buits a Terrassa
  • CA

La Cecot celebra que l’Ajuntament de Terrassa tracti en el Ple d’aquest divendres la problemàtica dels locals buits a la ciutat, i en especial als eixos comercials. La necessitat de treballar aquest tema de forma transversal amb l’Ajuntament de Terrassa, implicant urbanisme i promoció econòmica, més enllà de comerç i trobar solucions específiques per als edificis emblemàtics que estan ubicats al centre o als eixos comercials i que quedin buits (un exemple recent és H&M), són les principals propostes que han han posat sobre la taula en la trobada realitzada aquest dijous entre representants de Cecot Comerç i el Gremi de Contrucció del Vallès amb el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero. També l’acord d’intensificar la col·laboració publicoprivada per millorar la ciutat.

Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç, ha celebrat “la mesura d’aixecar les restriccions del POUM als locals comercials. És un pas important i ens sembla oportuna. Ara bé, si al centre es mantenen les restriccions, què farem amb els edificis emblemàtics que quedin buits o que ja ho estan? Creiem que cal una actuació per tal de revitalitzar els grans espais del centre que han quedat buits i que s’hi torni a instal·lar activitat econòmica”. I pel que fa a projecte de vianalització del centre de Terrassa, la presidenta de Cecot Comerç ha manifestat que “si es fa bé ho veiem positiu i per bé ens referim a que els carrers convidin a passejar i no limitar-nos a pintar terres i deixar pilones”.

Per la seva part, Antoni Palet, president del Gremi de la Construcció del Vallès, ha valorat “molt positivament aquesta proposta que pretén modificar el POUM. I és important remarcar que es fa prenent com a base una anàlisi dels paràmetres vinculats que han generat un estudi previ a la realització de la proposta. Per tant, és una mesura factible i que beneficiarà la ciutat”. Per la seva part, Carles Caballero ha concretat que “on s’aixequin les restriccions dels locals comercials, el promotor pot escollir entre construir a la planta baixa un local o un habitatge. Si és habitatge haurà de ser protegit o lliure però adaptat per persones amb capacitats diverses”.

Reconversió en habitatge oficial

A Terrassa, l’abandonament de locals que acaben perdent el caràcter comercial, a ulls del nostre Comitè Executiu, es deu a una política erràtica dels últims governs municipals i modificar el POUM per revitalitzar els eixos comercials de la ciutat és una vella reclamació d’aquesta casa”, explica Oriol Alba, secretari general de la Cecot, “així que, a l’espera del nou Pla Director de l’Ajuntament, celebrem que tiri endavant la proposta de modificació en el Ple de divendres i, sobre tot, esperem que aconsegueixi un suport ampli i que es continuï treballant en aquesta línia; que vagi més enllà de la modificació puntual de divendres”.

I en relació als locals ubicats a carrers no-comercials, la Cecot vol ser part activa en el procés de repensar nous usos, “cal donar-los nous usos”, insisteix Alba. Més enllà d’obrir la possibilitat a despatxos professionals o centres de salut, de tots és coneguda la necessitat creixent d’habitatge social per a joves i gent gran. Les sol·licituds d’habitatge de protecció oficial dels menors de 35 anys va en augment; així com també augmenta el nombre de gent gran de més de 65 anys que viu sola en edificis amb una mitjana d’edat elevada i amb dèficits d’accessibilitat. De l’informe del 2018 se’n desprèn que més d’una tercera part d’aquests locals buits podrien convertir-se en habitatge i per tant es podrien destinar a donar cobertura a aquestes necessitats socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa