MónTerrassa
Cecot valora que Hisenda actuï sobre els terminis de morositat

El Ministre d’Hisenda, Cristòbal Montoro, va fer públic ahir, durant la seva compareixença davant la Comissió d’Hisenda del Congrés, que Hisenda vol penalitzar fiscalment a les grans empreses moroses.

Tot i que aquestes mesures de penalització estan en fase d’estudi i desenvolupament, des de la Cecot es considera positiu, d’entrada, el fet que el Govern incideixi sobre l’índex de morositat i treballi per reduir-lo. “Sobre tot aquella morositat que és la més habitual i que més pateixen les pimes”, afirma Enric Rius, assessor financer de la Cecot, “que és la que generen les grans empreses i l’administració pública sobre els seus proveïdors”.

Ara bé, la patronal catalana adverteix de la necessitat que les declaracions del Ministre Montoro es materialitzin i que el legislador no acabi desvirtuant el principi polític, com ha passant en més d’una ocasió. De fet la pròpia Llei de Morositat, “fins ara ha estat inaplicable ja que, tot i estar aprovada, deixava la regulació a mans de la pròpia relació comercial entre empreses”, argumenta Rius, “qui ha d’emprendre accions cohercitives ha de ser un tercer, com es desprèn de les paraules de Montoro, que tenen intenció de fer a partir d’aquest any”. Deixar la regulació de la llei a mans de les dues parts d’una relació comercial provocava no aplicar-la perquè “quina empresa es deixaria perdre una operació comercial?”.

Nou comentari

Comparteix