Sala interior d'una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) on es veuen els peus d'uns aturats asseguts a la sala d'espera
Sala interior d’una oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) on es veuen els peus d’uns aturats asseguts a la sala d’espera | ACN

Segons les dades publicades aquest dimarts pel ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, l’atur registrat a Catalunya ha baixat en 902 persones al març, fins a situar-se en un total de 395.740 aturats. Aquesta davallada significa una reducció del 0,23% respecte al febrer. La Cecot valora positivament l’increment de l’afiliació registrada en el mes de març i creu que l’ocupació millorarà durant la campanya de Setmana Santa.

Així doncs, insisteix, la reducció de l’atur del mes de març i l’increment de cotitzants a la seguretat social són dades positives i fan intuir que la tendència durant aquest primer semestre continuarà per aquesta via. No obstant, per consolidar el procés de recuperació s’ha d’aprofundir en reformes que afavoreixin i acompanyin la reactivació econòmica i la competitivitat de les empreses, flexibilizant les condicions en les que es desenvolupen perquè puguin reforçar la seva capacitat d’adaptació i de creació d’ocupació. A les portes d’unes eleccions municipals i unes generals, els agents socials i econòmics plantegen la necessitat d’assolir acords d’estabilitat que dotin de seguretat i certeses les decisions que s’han de prendre en l’activitat empresarial.

La Cecot considera que encara s’ha de fer molt per millorar els marcs de relacions laborals i l’economia i proposa millores per la competitivitat destinades a reduir la taxa d’atur, com ara el canvi de model dels serveis d’ocupació, la reducció de les cotitzacions a la SS, relacionar polítiques actives amb polítiques passives d’ocupació, entre moltes altres.

Nou comentari