MónTerrassa
Cecot Terrassa valora el projecte de llei del comerç aprovat pel Govern
  • CA

El govern va aprovar el passat dimarts el nou projecte de llei del comerç que permetrà oferir descomptes fora de temporada i ampliar els horaris comercials passant de 72 a 75 hores setmanals, entre d’altres mesures.

La Cecot considera que aquestes novetats que incorpora el projecte de llei de comerç pel que fa a la liberalització dels períodes de rebaixes i l’ampliació horària permetrà que les empreses de comerç puguin adaptar les seves promocions als períodes estacionals de major interès comercial, tenint en compte els hàbits de compra dels seus clients, així com la ubicació de l’establiment.

Tot i així, considera que cal seguir fent l’ús de la paraula “rebaixes” ja que els consumidors tenen el concepte molt arrelat, principalment en el sector d’equipament de la persona, on la mesura podria diluir l’efecte de les mateixes, tot i la recomanació de la conselleria d’aplicar dos períodes de rebaixes, un a l’hivern i l’altre a l’estiu, sense determinar dates concretes.

La patronal catalana considera també que el fet que els municipis turístics puguin continuar obrint els festius és una mesura que contribueix a l’adaptació de les empreses de comerç al seu entorn, sobretot per aquells establiments ubicats a zones amb gran afluència turística.

Així doncs, el sector del comerç representat per la Cecot valora positivament l’actual marc legislatiu, sense arribar a la liberalització total, ja que permetrà noves fórmules de comerç i nous models comercials que suposaran competir als comerciants en igualtat d’oportunitats.

La Cecot és una organització empresarial multisectorial catalana que actualment té associats 2.000 establiments comercials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa