MónTerrassa
Cecot i PSC volen una fiscalitat més competitiva per reactivar l’economia
  • CA

La patronal Cecot i el PSC coincideixen en la necessitat d’impulsar una fiscalitat competitiva que permeti reactivar l’economia. Així ho han expressat aquest matí en una sessió de treball entre representants de la patronal i diputats del grup parlamentari, entre els quals Salvador Illa, amb l’objectiu de compartir aspectes i casuístiques de la realitat empresarial. La reunió d’avui s’emmarca en el programa de sessions de treball que la Cecot ha posat en marxa aquest any per tractar els reptes i oportunitats per les pimes en un context de reactivació com l’actual i que té previst dur a terme amb diferents grups polítics durant el primer semestre d’enguany.

“Poder transformar aquests reptes en oportunitats és una tasca que hem de compartir i impulsar tant des del sector privat com des de les diferents administracions públiques”, explica el president de la Cecot, Antoni Abad, “és per això que la trobada d’avui va en la línia del treball en xarxa i del diàleg que tant ens heu escoltat defensar”.

Totes les intervencions dutes a terme pels diferents representants sectorials han redundat en la necessitat de que Catalunya tingui una fiscalitat més competitiva. Però un dels temes més tractats també ha estat el dels els elevats costos de les matèries primeres i de les energies, que genera una gran preocupació a les empreses.

En l’àmbit de la transició energètica i els sobre costos provocats per l’increment del transport i la logística, el representant del químic, Eduard Broto, ha reivindicat la “necessitat urgent de posar en marxa el Corredor Mediterrani i reduir el transport per carretera. Ens calen més línies específiques de mercaderies per potenciar l’activitat industrial”. El representant del sector metal·lúrgic, Pere Amat, també s’ha sumat a la reivindicació de millorar les infraestructures i reduir el cost del transport per carretera

Reunió entre Cecot i PSC | Cecot

Oriol Alba, secretari general de la Cecot, ha llistat a l’equip de Salvador Illa alguns temes que requeriran d’un tractament en profunditat i que tenen relació amb el document de 25 mesures i propostes per fer front a l’impacte de la crisi d’Ucraïna presentant pel PSC a principis d’abril. Entre els temes apuntats per Alba hi ha la preocupació entre les mipes per l’increment de ciberatacs. En relació als Fons Next Generation, Alba ha reclamat més planificació i anticipació de les convocatòries perquè les empreses puguin tenir certeses a l’hora de presentar projectes, així com més pes territorial en la definició de les convocatòries. I, finalment, l’esborrany de la Llei de Seguretat Nacional també ha suscitat controvèrsia en determinats articles que poden atemptar contra drets fonamentals però que no està sent objecte de debat públic ni a nivell polític, ni mediàtic.

Salvador Illa i Alícia Romero han pogut donar resposta i recollir propostes a la part final de la sessió. Donada la gran quantitat de temes exposats pels representants han expressat l’interès del grup parlamentari de mantenir canals de comunicació oberts amb la Cecot per aprofundir en alguns dels temes d’interès empresarial i proposar en un futur proper noves trobades per tractar temes específics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa