MónTerrassa
Cecot demana preveure als pressupostos un “estat d’emergència pime”

La patronal Cecot ha demanat preveure en les actuacions previstes als pressupostos una situació “d’emergència pime” conseqüència de l’impacte de la pandèmia. Així ho ha traslladat la patronal a la consellera d’Economia, Natàlia Mas, amb qui representants empresarials s’han reunit avui dijous per compartir l’impacte dels pressupostos per 2023 en les pimes.

En la reunió, els participants han interpel·lat a la consellera en temes com l’actualitat bancària. Ha estat Sebastià García, assessor en Gestió Econòmica de la Cecot, qui ha exposat a la consellera la necessitat de preveure aquest “estat d’emergència pime”, conseqüència de l’impacte de la pandèmia, el sobre endeutament, el retorn dels ICO, l’impacte d’increment de costos de les matèries primeres i l’energia sobre les microempreses i les pimes. “Consellera Mas, reclamem més visualització i més visió pime des de l’administració pública”, ha resumit.

Representats empresarials de la patronal s’han reunit amb la consellera Natàlia Mas per compartir l’impacte dels pressupostos per 2023 en les pimes | Cecot

Uns pressupostos que afecten plenament el Vallès

En la reunió de treball, Mas ha fet èmfasi en aquelles accions i actuacions dins de pressupost previstes en l’àmbit del Vallès i la província de Barcelona. Unes actuacions que la consellera ha descrit en base als tres eixos. La primera, les dirigides a escut econòmic i social, com inversions en hospitals, equipaments educatius, o habitatge de lloguer social. El segon eix és el de la transició verda, on es contemplen inversions en les línies de FGC per la millora de la mobilitat sostenible. I el tercer eix, anomenat de prosperitat compartida, se centra en infraestructures viàries i d’interconnexió.

Cecot demana saber d’on vindran els ingressos pels pressupostos

La Cecot, que ja ho va expressar en el moment de la seva aprovació, celebra els pressupostos 2023 ja que “permetran donar resposta a demandes socioeconòmiques històricament reivindicades”. Tanmateix, en el torn obert de paraula, el president del Club Cecot Financer Fiscal, Mario Blasco, ha expressat la preocupació per conèixer el pla d’ingressos per fer front a tota la despesa recollida als pressupostos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa