MónTerrassa
Cecot posa “el crit al cel” pel col·lapse del web sobre ajuts a autònoms
  • CA

“Aquest dimarts al matí hem tornat a posar el crit al cel davant les incidències tècniques en les sol·licituds d’ajuts extraordinaris als autònoms”, explica Antoni Abad, president de la Cecot, “de fet, davant aquesta situació, la perspectiva d’obrir les sol·licituds per als propers ajuts, tant els de 50M € a bars, restaurants, centres d’estètica i bellesa, parcs infantils privats, locals d’oci nocturn i negocis situats en centre o recinte comercial, aturats per la Covid-19, com els 19M € previstos per al turisme ens fan ser escèptics amb els sistemes i crítics amb la manca de previsió per dimensionar correctament els recursos tècnics”.

La patronal denuncia que hi ha desconcert informatiu generalitzat al qual cal sumar la situació crítica d’una part molt important d’empreses, autònoms i treballadors a qui se’ls ha obligat a parar l’activitat, qualsevol anunci d’uns ajuts per pal·liar la seva situació econòmica inevitablement genera unes expectatives tals que “no pot ser que siguin frustrades pel col·lapse dels sistemes. Menys encara quan, des del mes de març s’han tingut més de sis mesos per preparar les infraestructures necessàries”.

Des de la Cecot “som molt conscients que estem vivint i gestionant en temps convulsos i que s’ha de donar cert marge a noves propostes per pal·liar situacions mai viscudes amb anterioritat. I quan s’ha posat en marxa una proposta i ha tingut defectes, cal corregir-los i evitar que es tornin a donar. És per això que a dia d’avui, les plataformes de gestió d’ajuts haurien d’estar preparades per fer front a la situació”. La patronal entén que els recursos econòmics són limitats i la decisió d’assignar-los per concurrència competitiva o no competitiva és “una decisió del Govern en funció de diferents paràmetres. Ara bé, sigui quin sigui el mecanisme d’assignació dels ajuts, els sistemes no poden fallar sistemàticament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa