MónTerrassa
Cecot i Pimec valoren amb optimisme moderat les dades de l’atur
  • CA

Després de conéixer les dades de l’atur d’aquest darrer més d’agost, Cecot i Pimec han valorat positivament les xifres, que indiquen una disminució de l’atur a Catalunya i a Terrassa, però insten a tenir prudència i esperar a que es consolidin les dades.

La patronal catalana ha aclarit que les xifres “representen agafar una mica d’aire des que va començar l’estat d’alarma” però alerta que “gran part de pimes i autònoms continuen atravessant una situació delicada provocada per les mesures de restricció a l’activitat, la manca d’ajuts directes i l’increment de preus de les matèries primeres i la llum”. Antoni Abad, president de la Cecot, ha afirmat que la indústria ha demostrat ser un dels agents amb més capacitat de transformació econòmica i social, i és per això que “cal imprementar més polítiques de reindustrialització” que permetin la transformació del model productiu. Per fer-ho, la Cecot considera primordial que el Govern acceleri un canvi de model econòmic mitjançant els fons europeus per generar ocupació més estable, i també insisteix que faci efectives les ajudes directes a les empreses.

El posicionament de Pimec també mostra molta prudència. Josep Ginesta, secretari general de PIMEC, ha valorat que estem davant d’un escenari d’incertesa i ha manifestat que “caldrà esperar a la tardor per veure si es consolida la recuperació del mercat de treball”. En la mateixa línia que Cecot, Ginesta ha considerat que “caldrà veure el comportament de la pandèmia en els pròxims mesos i com afecten les restriccions, així com l’increment de preus de matèries primeres o la tarifa elèctrica”.

Augment del salari mínim interprofessional

Davant l’anunci del president del govern espanyol Pedro Sanchez d’apujar el salari mínim interprofessional de manera immediata, Pimec ha opinat que aquesta és una mesura precipitada que no s’hauria de dur a terme en temps d’incertesa i ha afegit que li sembla “agosarat fer aquest plantejament en un moment en què encara es veu coartada la llibertat d’empresa”. Ginesta també ha volgut recordar que “Europa ha tancat la carpeta de la regulació del salari mínim, tenint en compte el moment tan excepcional que vivim”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa