MónTerrassa
La Cecot “motiva i apodera” dones de més de 45 anys a l’atur
  • CA

La patronal Cecot ha acollit una sessió de “motivació i apoderament” del projecte IRINA 45, una iniciativa dirigida a dones a partir de quaranta-cinc anys que en busca de feina i que es caracteritza per “fugir dels tallers a l’ús sobre eines de cerca de feina”. El taller està finançat per l’Ajuntament de Terrassa dins de l’àmbit de les Polítiques de Gènere, i l’ha desenvolupat el personal tècnic de la Patronal catalana.

Des de la Cecot, apunten que “les dones a partir de quaranta-cinc anys conformen un col·lectiu específic a l’hora de buscar feina”. La patronal es mostra sensible a aquesta necessitat i “continua apostant per l’atenció d’aquests col·lectius de forma diferenciada, per mirar de respondre a les necessitats particulars i a les demandes singulars que s’hi detecten”.

Per això, IRINA 45 ha treballat dos aspectes clau sobre la cerca de feina: la motivació i l’apoderament, enfocats per a l’activació de les usuàries en la consecució dels seus objectius professionals.

“Les dones de més de 45 anys no son prou valorades”

Segons el personal tècnic de l’associació empresarial “el mercat laboral és cada vegada més exigent, i sovint les potencialitats de les dones a partir de quaranta-cinc anys no hi són prou valorades, la qual cosa ens imposa el repte de donar-lo a conèixer entre els nostres associats”.

Les dones representen gairebé el 60% de la població desocupada a la comarca

El pes de les dones aturades continua sent superior al dels homes, i així ho demostren les dades d’atur del Consell Comarcal del Vallès Occidental el mes d’octubre. Les dones representen el 58,8% de la població desocupada al Vallès Occidental. De la mateixa manera, la incidència de l’atur és més elevada entre les dones (8,18%) que entre els homes (12,23%).

Tot i així, s’observa que la reducció de l’atur de l’octubre s’ha produït tant pel col·lectiu masculí (-1%; -189) com femení (-0,5%: -134). Però respecte de l’any anterior, l’atur s’ha reduït de manera més intensa entre els homes (-4,4% vers -3,9%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa