MónTerrassa
Cecot, partidària de reformar el codi penal per combatre els furts
  • CA

“L’increment del nombre de furts i robatoris en els darrers mesos estan generant un estat d’inseguretat i disparant els nivells d’alarmisme que és necessari reconduir”, afirma Antoni Abad president de la Cecot, “d’aquí que la proposta de Foment que apel·la a una actuació conjunta dels tres poders de l’Estat per trobar solucions reals a la problemàtica ens sembla encertada i necessària”.

L’entitat ha estat rebent les manifestacions de preocupació d’una part de representants d’empreses del comerç, la restauració o el transport en els darrers mesos que veuen “amb certa impotència l’increment de l’índex de reincidència”. La Cecot, en condició de membre actiu del Comitè Executiu i la Junta Directiva de Foment del Treball, ha participat aquesta setmana en l’aprovació d’una proposta per reformar el Codi Penal, crear jutjats especials d’instrucció per a la seguretat ciutadana i impulsar noves polítiques de seguretat i prevenció. Una iniciativa impulsada des dels sectors econòmics del turisme i del comerç, i que la Cecot considera com a positiva i a la qual hi dona ple suport.

La ciutat de Barcelona i tota la seva àrea metropolitana és un dels principals motors econòmics, industrials i de coneixement del Mediterrani i del Sud d’Europa. “Promoure polítiques de prevenció per la seguretat de la ciutadania i també dels visitants –turistes i de negocis- i preservar la convivència i el respecte és, per tant, un dels objectius prioritaris de tots els agents i actors institucionals, econòmics i polítics per tal d’assegurar que Barcelona continuï com una de les principals i més atractives capitals del món”, diuen. La proposta de Foment del Treball va adreçada als tres poders de l’Estat (legislatiu, executiu i judicial) i a les tres administracions implicades (Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya y Estat espanyol), ja que assolir “una solució òptima en matèria de seguretat requereix la intervenció del tres poders i de les tres administracions”.

Els principals punts que proposa Foment i que Cecot dona suport són:

– Reforma del Codi Penal per combatre la multi reincidència als furts.

– Impuls dels judicis immediats, a celebrar en 24-72 hores des de la comissió dels delictes.

– Especialització de Jutjats de Instrucció i de lo Penal. Jutjats d’Instrucció i de lo Penal de Seguretat Ciutadana.

– Coordinació de polítiques de seguretat. Major presència policial de proximitat.

– Cooperació de tots els agents implicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa