MónTerrassa
Cecot alerta que la indústria no ha recuperat l’activitat pre pandèmia

“L’activitat industrial, i principalment la manufacturera, encara no ha recuperat el nivell d’activitat pre pandèmia”. Aquesta és la principal conclusió que s’extreu del Baròmetre Industrial que ha posat en marxa Cecot de la mà de l’assessor en Gestió Econòmica, Costos, Marges i Rendibilitat, Sebastià García, com una nova eina de seguiment dels indicadors que mesuren l’activitat industrial. El president, Xavier Panés, exposa que “ens preocupa la pèrdua de dinamisme de l’activitat industrial” i demana a l’administració que reaccionin amb celeritat.

L’entitat ha engegat aquest Baròmetre amb l’objectiu de “prendre el pols a l’activitat industrial i aportar mesures i propostes que acompanyin les indústries catalanes en processos de creixement i consolidació, tenint en compte el ODS”, exposen en un comunicat. De moment, els indicadors d’aquest baròmetre projecten un dinamisme de l’activitat industrial “força inferior” i “encara allunyat dels nivells pre pandèmia”.

Pèrdua de dinamisme en l’activitat industrial amb gran “capacitat de resiliència” a les empreses

L’eina indica que Catalunya continua liderant el PIB industrial espanyol amb el 22,4%, però projecta un augment del dinamisme en l’activitat industrial en altres comunitats com Madrid, València, Andalusia o País Basc. Tot i així, la Cecot vol posar en valor la “capacitat de resiliència” de les empreses industrials catalanes per fer front a dues crisis seguides, derivades de l’impacte de la Covid-19 i del conflicte bèl·lic a Ucraïna) i però recorden que “és important posar sobre la taula que aquesta capacitat de resiliència comença donar símptomes d’esgotament i cal actuar”.

Cecot exigeix a l’administració que sigui eficient a l’hora d’implementar polítiques industrials

Així doncs, la patronal exigeix a les administracions “que reaccionin amb celeritat i se n’ocupin de manera eficient a l’hora d’implementar polítiques industrials i d’autonomia estratègica sense perdre de vista que el 99,4% d’empreses industrials son pimes”.

En aquest sentit, ha recordat als Governs que el necessari per una estratègia de reindustrialització i d’autonomia industrial per guanyar competitivitat és: “Simplificació administrativa, un sistema tributari o fiscal previsible, abordar la regulació del mercat laboral de manera integral i, actuar sobre els preus de l’energia i els frens que s’estan trobant a l’hora de plantejar la transició energètica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa