MónTerrassa
Cecot impulsa l’ús del vehicle elèctric
  • CA
Trobada-esmorzar anual per compartir amb els professionals dels mitjans de comunicació | J. M.O.

La patronal Cecot va instal·lar el passat mes de gener un punt de recàrrega per vehicles elèctrics que aquest mes de març es posarà en marxa perquè les persones que formen part de les empreses associades a l’entitat puguin recarregar el seu vehicle elèctric de manera gratuïta en horari d’apertura de l’edifici institucional.

“Posar un punt de recàrrega no deixa de ser anecdòtic tenint en compte la gran estratègia de transició energètica que necessitarà el país”, comenta Antoni Abad, president de la patronal catalana, “tanmateix els avenços també venen de la suma de petites accions, com ho pot ser aquesta”. Des de l’entitat que presideix Abad, d’orígens industrials en la seva constitució, s’ha treballat amb molta intensitat l’àmbit de les energies ja que esdevenen un factor estratègic de competitivitat empresarial i, alhora, element de desenvolupament econòmic i de benestar social d’un territori.

“Precisament per aquesta dualitat entre creixement econòmic i el respecte amb l’entorn per afavorir la cohesió social, és perquè des de l’entitat cerquem vies i alternatives que permetin dibuixar sistemes sostenibles”, afirma Abad. Des del passat mes de novembre, la Cecot forma part de l’Assemblea Urbana de Catalunya, l’ens encarregat d’elaborar l’Agenda Urbana de Catalunya per afrontar els reptes tecnològics, ambientals, energètics i de cohesió social. El compromís de tots els integrants és el de l’assoliment d’un model de desenvolupament urbà que sigui sostenible des de les tres dimensions: la social, l’ambiental i l’econòmica.

En aquest sentit, des de la Cecot han demanat reiteradament a les administracions el treballar de manera conjunta, agents econòmics, socials i els diferents nivells de l’administració pública sobre temes estructurals que han d’ajudar-nos al progrés econòmic i a l’apoderament de la societat. L’Assemblea Urbana de Catalunya, que persegueix diagnosticar, analitzar, discutir, debatre, proposar i, finalment, validar l’orientació de les polítiques urbanes pels propers anys és una bona oportunitat per fer efectiu aquest lideratge col·laboratiu i co-participat que sovint reivindica la Cecot.

Més enllà de les constants demandes en el canvi de model del sistema elèctric o dels sistemes tarifaris tant elèctrics com gasístics que depenen de les voluntats polítiques dels governants de torn, la Cecot ha anat obrint línies de treball en la cerca de fer més sostenible el desenvolupament econòmic, com per exemple, la línia de treball relacionada amb l’economia circular amb la que sí pot avançar en la sensibilització sobre el teixit empresarial mentre s’analitzen les problemàtiques, repercussió o necessitats administratives que poden ser necessàries per implementar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa