MónTerrassa
La Cecot demana prorrogar sis mesos més els aplaçaments d’impostos del primer trimestre
  • CA

La Cecot ha demanat als Ministeris d’Hisenda i d’Afers Econòmics prorrogar sis mesos més els aplaçaments d’impostos del primer trimestre concedits a empreses i autònoms que les empreses sol·licitants de la moratòria hauran de fer efectiu el dia 20 d’aquest mes de novembre.

“L’aplaçament d’impostos del primer trimestre va ser una mesura pensada per una evolució ràpida de la pandèmia i una recuperació econòmica a curt termini”, explica Enric Rius, assessor fiscal de la patronal. La realitat és que a 6 mesos vista, hi ha moltes activitats tancades o limitades en la seva activitat que no han pogut refer-se per a fer front ara a aquests pagaments. “A més, en cas de no pagar aquests deutes a termini, aquests es veuran incrementats amb els corresponents recàrrecs i les empreses poden trobar-se davant d’una actuació administrativa de reclamació i embargament, el que seria l’estocada final per a moltes empreses i molts autònoms”.

“Continuen sent moltes les empreses que, obligades a tancar pels governs en el marc de la gestió de la crisi sanitària, encara no han pogut reprendre la seva activitat. Aquesta ampliació de termini seria de gran ajuda perquè petites i mitjanes empreses, així com les persones autònomes treballadores, puguin garantir la salvaguarda de llocs de treball tan bon punt puguin reprendre l’activitat. I les que tot just han pogut començar a reactivar-se puguin mantenir l’activitat.”

A principis del mes de setembre la Cecot va dirigir-se també per carta a la Ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño per sol·licitar la moratòria d’un any de carència sobre els préstecs ICO concedits per fer front a l’impacte de la COVID-19. En aquest sentit, la Ministra ja ha confirmat la voluntat del govern de fer efectiva aquesta carència i les gestions realitzades amb Europa per poder implementar-la.

La Cecot demana als executius ajudar el teixit empresarial a poder recuperar-se de l’impacte de les mesures adoptades pels Governs per fer front a la pandèmia i continuar la línia d’aplicació d’ajuts directes per facilitar la reactivació, tal i com han fet altres països de la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa