MónTerrassa
Cecot condemna els greus actes de violència i saquejos arreu de Catalunya
  • CA
Manifestant saquejant la botiga Diesel de Pg de Gràcia, la 5a nit d’aldarulls
Manifestant saquejant la botiga Diesel de Pg de Gràcia, la 5a nit d’aldarulls | David Cobo

!--akiadsense-->

El comitè executiu de la Cecot ha fet “una crida a la calma” i ha condemnat “la setmana de greus actes de violència i saquejos a la ciutat de Barcelona i altres índrets del país”. La patronal afirma que “les manifestacions de protesta i de llibertat d’expressió són totalment legítimes” però subratllen que “no poden justificar mai actuacions violentes amb greus conseqüències per als sector del comerç o a la restauració, prou perjudicats per l’impacte de la pandèmia; ni actuacions de vandalisme o saqueig per l’impacte econòmic que suposa, o per la seva repercussió pública en el deteriorament de la imatge de Catalunya i la seva projecció a l’àmbit internacional”.

Antoni Abad, president de la patronal catalana, afegeix que “demanem als dirigents polítics, a tots i a totes, professionalitat i responsabilitat vers la ciutadania i les empreses”. L’entitat expressa també el seu “suport i agraïment” als cossos de seguretat i a tots els serveis de manteniment dels ajuntaments que fan possible que les ciutats afectades recuperin ràpidament la seva normalitat. “Cal, però, canalitzar el malestar social i empresarial que s’ha agreujat amb la pandèmia de la COVID-19. Si durant dècades hem reclamat diàleg entre les diferents forces polítiques parlamentàries per assolir amplis acords en matèries tan transcendentals com l’ensenyament, la sanitat, l’R+D+i o el finançament, en un moment com l’actual la perícia de la política hauria de demostrar, més que mai, estar al servei de la ciutadania mitjançant el diàleg”.

Per tant, la patronal manifesta que “continuem reclamant més política, més escoltar, més diàleg i ara ja sí, materialitzar aquest diàleg en negociació, per resoldre les qüestions de fons i estructurals que estan deteriorant el funcionament de l’economia i la convivència social”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa